Címlap Közélet Dicsekedett a...

Dicsekedett a “játszótérrel” a polgármester, de hiba volt: szétszedik a kommentelők!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Büszkén számolt be Péterffy Attila arról, hogy megszépült a Wallenstein utcai jászótér, amiben nagy szerepe volt az egyébként igen ritkán villantó Fogarasi Gábor jobbikos képviselőnek is állítólag. (A képviselő is beszámolt az oldalán az új játszóról – a szerk.)

A kép nagyítható kattintással

A nagyszerű hírről remek fotókat is bemutatott a polgármester, jól látszik minden, és az is, ahogy

a lelkes képviselő ellenőrzi a helyszínt: Fogarasi simogatja az eszközöket, vagyis érintéssel, empirikusan is meggyőződik azok jó állapotáról.

A lenyűgöző játszótér egyébként teljes valójában így néz ki:

Az elkészült játszótér (Fotó: Péterffy Attila)

Hogy mennyibe került a Wallenstein utcai játszótér újrahúzása, az nem derült ki Péterffy Attila szövegéből, viszont megdicsérte Fogarasit:

“Csak így tovább képviselő úr” felszólítással.

Bár lehet, hogy ezt maga is viccnek szánta, ki tudja.

Kiakadtak a kommentelők

A polgármester posztja alatti hozzászólásokat olvasva úgy tűnik, a lelkesedés nem ragadt át egyértelműen a pécsiekre. Ilyeneket lehet ugyanis látni ott (kattintásra nagyíthatók a képernyőfotók):

Ilyen egy játszótér más városokban

A pécsinél szerencsésebb városokban vannak olyan játszóterek is, amelyek tényleg több órás elfoglaltságot jelenthetnek a gyerekeknek és szüleiknek is. Kaposváron például nem is olyan régen adták át ezt:

Aki több fotót is megnézne, milyen az ottani játszótér, vagy inkább már park, az ERREFELÉ kattintson a képgalériához. (A szomszédban egyébként több mint 320 millió forintot költöttek eddig játszókra, emellett 70-et újítottak fel, és 5 vadonatújat építettek városi forrásból a Kaposvár Most információi szerint.)

A budapesti Városligetben is jó lehet gyereknek lenni:

Fotó: Pécs Aktuál / Németh Kriszta

Remek pálya is van ott – nemcsak ott, hanem már Komlón is, nem is csak egy. Pécsett egyelőre sajnos nincs hír ilyenről, bár már korábban milliókat nyert ilyenre a város.

Fotó: Pécs Aktuál / Németh Kriszta
Fotó: Pécs Aktuál / Németh Kriszta
Fotó: Pécs Aktuál / Németh Kriszta

A focipálya is elmaradhatatlan kelléke a városligeti játszónak, ott még a szülők is kényelmesen drukkolhatnak a focizó gyerekeknek:

Fotó: Pécs Aktuál / Németh Kriszta

A pécsi játszótereket korábban körbejártuk;

vannak egészen klassz parkok is,

amelyek még az előző városvezetés idején készültek el. Ezekről itt írtunk bővebben:

Komoly hiányossága a városnak évek óta, hogy nincs, vagy nagyon kevés az olyan biztonságosan használható, igazi játékélményt nyújtó játszótere, ahol a 6-7 évnél idősebb gyerekek is tartósan jól érezhetik magukat.