Címlap Közélet Elkezdte szer...

Elkezdte szervezni Kővári János a Pécs Pride miatti közmeghallgatást

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ami aláírásgyűjtést jelent, ugyanis a polgármester, bár megtehetné, vélhetően nem hívja össze az ügyben a közmeghallgatást – tudtuk meg. B-tervként ezért most aláírásokat fognak gyűjteni Kőváriék, mert, ha összejön a kellő számú szignó, akkor már kötelező lesz kiírni az ülést. Még az is lehet, hogy lefújják a Pécs Pride-ot, ha minden sikerül az ÖPÉ-nek.

Megírtuk, hogy bár a sajtóhírek rendre csak egy csoportot emelnek ki, valójában számos nemzetiség és kisebbség – köztük az LMBTQ közösség is – képviseltetni fogja magát a Diverse Youth Network szervezésében megvalósuló pécsi fesztiválon májusban – állítják a szervezők. Vagyis, nem csak egy „sima” melegfelvonulás lesz májusban Pécsen.

Ennek ellenére Kővári János, az ÖPE képviselője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy közmeghallgatást kezdeményeznek a Pécs Pride 2020 miatt.

– A pécsi polgárok aláírásukkal is segíthetik, hogy létrejöhessen a közmeghallgatás, azért, hogy mindent megtudhassanak a rendezvényről. Emellett jogi lépéseket is fogunk tenni, mert

úgy gondoljuk, hogy a pécsiek nyugalmát és jóérzését sérti ez a felvonulás”

– nyilatkozta a képviselő, majd így folytatta: “Határozottan kérek minden pécsi polgárt, hogy

sem uszító, sem gyűlöletkeltő megnyilvánulásokat ne tegyen, mert ebben az esetben a provokáció eléri a célját. Hangsúlyozom, itt nem egy nemi identitású kisebbség-, hanem egy közerkölcsöt sértő felvonulás ellen tiltakozunk”

– tette hozzá.

Kővári János elmondta, hogy amennyiben sikerül legalább 6-8 ezer aláírást összegyűjteni, abban az esetben kötelező lesz a közmeghallgatást megtartani.

Nem lesz egyszerű dolga, mert bár ránézésre már több mint 9 ezren tiltakoznak a tervezett esemény ellen Pécsett, valójában az aláírók kevesebb mint fele csak a pécsi, ahogy azt elsőként írta meg a Pécs Aktuál.

Ha valaki szeretné segíteni az aláírásgyűjtést, az IDE KATTINTSON.