Címlap Közélet Felújított fe...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Európában a politika legmagasabb szintjein is érzékelhető a keresztény vallásukat gyakorlókkal szembeni ellenérzés, a kontinens ezért mára elvesztette hitét, és ezzel feladta békéjét és biztonságát – hangoztatta a KDNP ügyvezető főtitkára Pécsen.

Latorcai Csaba, a pártja által indított Fogadj örökbe egy keresztet! elnevezésű akció keretében magánadományból felújított, a pécsi Uránvárosban álló feszület átadásán kijelentette: a magyarok számára a kereszt annak a kétezer éves európai kultúrának a jelképe, amelynek köszönhetően a magyarság otthonra talált a Kárpát-medencében, megmaradt, és szellemi, lelki értelemben egyaránt gazdagodott.

A párt által indított kezdeményezés célja nemcsak az, hogy a települések közterein, utak mentén álló kereszteket megmentsék, felújítsák és örökül hagyják, hanem hitvallás is egyben: kiállás hitünkért, meggyőződésünkért. Minden egyes kereszt felújítása egy-egy igen az életre, tanúságtétel Jézus Krisztus és a kereszténység mellett.

A nagylelkű adomány Dr. Kálai Tamásnak, a Pécsi Tudományegyetem professzorának köszönhető. A Pécs nyugati külvárosában álló feszületet Felföldi László megyés püspök áldotta meg. A rendezvényen – mások mellett – részt vett Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó és Hargitai János (KDNP) baranyai országgyűlési képviselő is.

(fotó: Facebook/Latorcai Csaba)