Címlap Közélet DÖBBENET! Tra...

DÖBBENET! Tragikus hirtelenséggel meghalt Jakab Ferenc pécsi virológus

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécs Aktuál három, független forrásból úgy értesült, tragikus váratlansággal saját kezével vetett véget életének Jakab Ferenc, a PTE országosan és nemzetközileg is ismert virológusa, rektorhelyettes. Úgy tudjuk, magánéleti okok állhatnak a háttérben.

Családja és kollégiái megdöbbentek a szomorú hír hallatán, senki nem számított ilyen tragédiára.

A Pécsi Tudományegyetem információink szerint saját halottjának tekinti, az ügyben később adnak tájékoztatást.

A professzor halálhírét a Virológiai Intézet is megerősítette, ahogy a Pécsi Tudományegyetem is percekkel ezelőtt. Úgy tudjuk, csak hétfőn adnak ki részletes nekrológot.

Jakab Ferencet és kollégáit egy ország ismerte meg a koronavírus-járvány idején, rengeteget tettek azért, hogy a magyarok átvészelhessék a Covidot és a kór a lehető legkevesebb áldozatot szedje. Ő volt a Koronavírus-kutatási Akciócsoport vezetője is 2020-ban, a járvány kitörése után. A professzor volt a Szentágothai János Kutatóközpont legmagasabb biobiztonsági szintű virológiai laboratórium vezetője is – amit még az USA magyarországi nagykövete, David Pressmann is megnézett.

Amint további részleteket megtudunk, frissítjük a cikkünket.

Ha úgy érzi, Ön is segítségre szorul, akkor hívja a Pécsi SOS Élet Telefonszolgálat speciálisan képzett, önkéntes szakembereit. 1975. január elseje óta az év minden napján, este héttől reggel hétig, az ünnepek alatt is várják a bajbajutottak, válsághelyzetben lévők, öngyilkosságot fontolgatók hívását a +3680 505 390 ingyenes zöld számon, akár névtelenül is. Ha nehéz megszólalni, https://www.sospecs.hu weboldalon inkognitóban chatelhet a szakemberekkel.