Címlap Közélet Íme a hivatal...

Íme a hivatalos Pécs Pride 2020 esemény!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lehet csatlakozni!

Létrehozták a szervezők azt a hivatalos Facebook eseményt, ahol lehet csatlakozni virtuálisan a Pécs Pride 2020 tervezett május 16-i eseményéhez.

Mindenhol szabad

“Szabadon! Bárhol!” – így szól az első vidéki Pride Felvonulás szlogenje. Szabad Budapesten, Szabad Pécsett, szabad bárhol megünnepelni azt a Szabadságot, ami a sokszínű identitásainkban rejlik! – írják a szervezők.

„A Felvonulást az egyhetes Freedom of my Identity Emberi Jogi Fesztivál előzi meg.

Az első vidéki Pride rólad szól, hozzád szól! Hasonlóképpen szól azonban egymásról is. Azokról a hidakról, melyekkel átszelhetjük különbözőségeinket és meglelhetjük a kapcsolódás kínálta lehetőségeket. Ez pedig túlmutat az LMBTQ+ közösségen! 2020-ban, Magyarországon számos csoport tagjait éri hátrányos megkülönböztetés a munkahelyén, az iskolában, a családjában és az utcán egyaránt. Százezrek félnek attól, hogy bántalmazzák őket azért, mert mernek bátrak és önvalósak lenni!” – írják a szervezők.

„Nem elégszünk meg azzal, ha megtűrnek minket! A gyűlöletkeltés közel sem magánügy! Felemeljük hangunkat az LMBTQ+ emberekért, a Romákért, a Zsidó közösségekért, a helyi nemzetiségi csoportokért és azokért az Emberekért, akiknek 2020-ban, Magyarországon félniük kell. Mutassuk meg együtt, hogy erősek vagyunk és számottevő a hangunk! Nyitott szívvel várunk mindenkit, aki egyetért a fenti céljainkkal!”

– emelik ki.

Úgy folytatják, hogy „Légy akár az LMBTQ+ közösség vagy más kisebbségi csoport tagja, támogató szülő vagy barát, a Te hangod is számít, mindenki jelenléte fontos! Ünnepeljük együtt a sokszínűségben rejlő értékeket, az egyén szabadságát és az összefogás erejét! Mutassuk meg május 16-án, hogy bárhol szabadok lehetünk!

A Pécs Pride 2020. egy Emberi Jogi Demonstráció és egy Ünnep egyaránt. Demonstrálunk az egyenlő jogokért, melyek minden Embert megilletnek és ünnepeljük azt, hogy a jelenlegi helyzetben is bátrak vagyunk és önazonosak merünk lenni!

A Fesztivál és a Felvonulás után ünnepeljük meg együtt az álmunkat, találkozzunk a Rainbow Party-n, melynek részleteiről a közeljövőben tájékoztatunk.”

Parti Nagy Lajos és Lang Györgyi már csatlakoztak!

A Pécs Pride 2020-ról, ami nem csak egy „melegfelvonulás” EBBEN A CIKKÜNKBEN írtunk bővebben.

Szavazás

Te ott leszel?