Címlap Közélet Közösség Fricska? A Pé...

Fricska? A Pécs Pride-ra hívja Mellár Tamást Bognár Szilvia!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hosszasan kellett magyarázkodnia a Partizán előválasztási vitáján Mellár Tamásnak azért, hogy miért nem ment el az első Pécs Pride-ra, ráadásul még a hivatalos közösségi oldalán sem szentelt egyetlen bejegyzést sem a történelmi eseménynek az országgyűlési képviselő. Akkor Mellár így próbálta kivágni magát, és igencsak úgy tűnt, hogy véleményét olvasta; mintha nem fejből beszélt volna, hanem előre megírta volna azt, amit mondania kellett mondani akart. Bele is kérdezett a monológba Gulyás Márton, ezzel meg is akasztva a képviselőjelöltet:

Úgy néz ki, akkori magyarázkodása miatt most kaphatott egy fricskát Bognár Szilviától, aki nyilvánosan üdvözölte a II. Pécs Pride-ról szóló híreket, de egyúttal annak a reményének adott hangot, hogy

„Bízom abban, hogy az idei felvonuláson tiszteletét teheti és teszi Mellár Tamás tanár úr is, aki a baloldal politikai szereplőjeként velem együtt kiáll az alapvető emberi jogok fontossága mellett és annak érdekében, hogy ezeket mindannyian és megkülönböztetés nélkül élvezhessük!”

– írta Bognár Szilvia. Közölte, a Pécs Pride-ot „szervező Diverse Youth Network levélben értesítette a hírről (mármint, hogy lesz második Pécs Pride is). Üdvözli, hogy újra megrendezik a Pécsi PRIDE elnevezésű rendezvényt, amely reményei szerint a tavalyihoz hasonlóan idén is méltó és békés ünnepe lesz az ember, jogai és a szerelem sokszínűségének„.

Péterffyéknek is beszólt ezzel?

Egyelőre nem értük el Bognár Szilviát, ezért nem tudtuk megkérdezni, de nem zárható ki, hogy nemcsak Mellár Tamás kapott tőle egy fricskát ezzel a bejegyzéssel, hanem a városvezetés is.

A tavalyi Pécs Pride-on ugyanis – némi csűrés-csavarás után – végül nem jelent meg sem a polgármester, sem a városvezetés más emblematikus tagja. Akkor sokan úgy érezték, politikailag kockázatosnak minősíthették a jelenlétet – emiatt pedig még az esemény színpadáról is üzentek nekik a felszólalók, „gyávának” nevezve őket.

Idén jön a II. Pécs Pride

Amint arról a Pécs Aktuál elsőként beszámolt: idén is lesz melegfelvonulás Pécsett, emberjogi fesztivállal egybekötve. A részleteket ebben a cikkben írtuk meg: