Címlap Közélet Két pécsi civ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összesen 35 szervezet tud évközi élmény- és művészetterápiás fejlesztő foglalkozásokat, illetve téli- és évközi táborokat megvalósítani a mintegy 40 millió forintos támogatás felhasználásával a MOL Gyermekgyógyító Programja keretében 2021-ben. A művészeti, mese- és drámapedagógia mellett egyre növekvő tendenciát mutat az állatasszisztált, azaz a speciálisan képzett kutyák és lovak bevonásával végzett terápiák száma, de van olyan szervezet, amely fal- és sziklamászással vagy a természeti kihívásokkal való megküzdéssel segíti és támogatja a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, rehabilitációját.

A Baranya megyében megvalósuló foglalkozásokra két pécsi szervezet, az Autisztikus Gyermekekért Baranyában Alapítvány és a Csontváry Képzőművészeti Stúdió pályázott sikerrel.

A pécsi Autisztikus Gyermekekért Baranyában Alapítvány autizmussal élő diákok részére valósít meg rendszeres kutya- és zeneterápiás foglalkozásokat a tanév folyamán (képünkön), míg a szintén a megyeszékhelyen működő Csontváry Képzőművészeti Stúdió gyermek- vagy lakásotthonokban élő fiatalok számára biztosít művészetterápiás alkotóműhelyt.