Címlap Közélet Kikerült a Vo...

Kikerült a Volvo-ügyből Bodnár Imre; új ügyvéd vette át a Tüke Busz volt vezetőjének perét!

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Folytatódott a Volvo buszbeszerzés miatti ügy Kaposváron, és volt újdonság. Kiderült ugyanis, hogy kikerült az ügyből az elsőrendű vádlott, P. István ügyvédje: Bodnár Imre.

Ennek pontos oka egyelőre nem ismert; a Pécs Aktuál annyit tudott meg: nézeteltérés volt P. István és a pécsi ügyvéd között, aminek ez lett a vége. Megtudtuk azt is, egyikük szakmai mederben próbálta tartani az ügyet, másikuk inkább a politikát állította volna a célkeresztbe.

A HOSSZAS ÉS KÜLÖN SZÁLON FUTÓ HOLLAND, MAJD MAGYAR NYOMOZÁS AZONBAN POLITIKUSOK ÉRINTETTSÉGÉT NEM IGAZOLTA.

P. Istvánt az a Bodnár Imre védte és képviselte eddig – több éven keresztül, aki a pécsi polgármester főátvilágítójaként híresült el a városban – egyebek mellett.

ÓHATATLANUL FELMERÜLHETett VELE ÉS VÉDŐI MUNKÁJÁVAL KAPCSOLATBAN A KÖZGONDOLKODÁSBAN, HOGY EBBŐL MENNYI A POLITIKA ÉS MENNYI A JOG? MEGFORDÍTVA: JOGOSAN KEVERNEK-E, VÁDOLNAK-E MEG POLITIKUSOKAT ÜGYFELÉVEL KÖZÖSEN, VAGY CSAK AZÉRT VÁDOLJÁK MEG ŐKET, HOGY BESZÉLHESSENEK RÓLA, MERT EZ BELEILLIK A POLITIKAI NARRATÍVÁBA?

P. István új ügyvédje, Dr. Gyalog Balázs Budapestről érkezett; úgy tudjuk ő teljesen más irányt szabna a védelemnek azzal együtt, hogy úgy vélik: az elsőrendű vádlott nem követett el bűncselekményt, és ezt tudják is bizonyítani.

Mint azt a Pécs Aktuál korábban megírta,

AZ ÜGYÉSZSÉG SZERINT 606 MILLIÓ FORINTNYI VAGYONI KÁR ÉRTE AZ ÖNKORMÁNYZATI CÉGET A BUSZBESZERZÉSKOR,

“az I.r. és II.r. vádlott cselekménye a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás, míg a III.r. vádlott cselekménye a pénzmosás bűntettének a megállapítására alkalmas” – közölték korábban.

A fő vádlott P. István, a Tüke Busz korábbi vezetője; a másodrendű vádlott Cs. András holland-magyar állampolgár, aki a vád szerint a buszokat szállító “pályázó gazdasági társaságot képviselte”, a harmadik vádlott pedig már kiszállt az ügyből, ő egy amerikai-német magánszemély volt, thaiföldi számlával, akinek a vád szerint Cs. átutalt 550 ezer eurót. Tehát két vádlottja maradt az ügynek mostanra.

Az ügy azért bukott meg és keltette fel a holland, majd a hazai hatóságok figyelmét – nagyon leegyszerűsítve -, mert Cs. András a buszbeszerzés után több százezer eurót szeretett volna “átmozgatni”, majd készpénzben felvenni, de a hatóság közbelépett, lefoglalták a pénzt és megkérdezték, hogy mindez honnan van. A férfi a holland nyomozóknak azt állította: lottón nyerte – közölték hétfőn a bíróságon! Persze kiderült, hogy ez nem így történt.

Az ügy márciusban folytatódhat!