Címlap Koronavírus Kínai vakciná...

Kínai vakcinával oltják a rabokat a magyar börtönökben

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkezdődött a börtönökben a fogvatartottak oltása – közölte szerdán sajtóközleményében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A rabok immunizálásához Sinopharm-vakcinákat használnak, azok beadását a BvOP egészségügyi állománya végzi. A fogvatartottak közel 65 százaléka döntött úgy, hogy kéri az oltást, pontosa 11 351 ember.

Az oltási terv világviszonylatban is sikeres

Az operatív törzs szerdai, online bejelentkezésén György István államtitkár azt mondta: a magyar oltási terv világviszonylatban is sikeres, Magyarország pedig az Európai Unió második legjobban átoltott és a legvédettebb országa. Az államtitkár arról beszélt, hogy több mint 4 526 000 ember regisztrált már oltásra, közülük ugyanakkor közel 1,2 millióan nem kaptak még oltást.

Jól vizsgázott az online időpontfoglalási rendszer

Azt is hozzátette, hogy „az online időpontfoglalási rendszer jól vizsgázott”, ezért a lehetőség továbbra is folyamatosan elérhető lesz. A kínai Sinopharm mellett most már az AstraZeneca oltóanyagára is lehet így jelentkezni. Tíz oltásra regisztrált emberből hét kapott már oltást Ha valaki még nem kapott oltást, de szeretne, az most már csak saját magán múlik.

(Illusztráció: NC – National Guard)