Címlap Közélet Köszönjük: el...

Köszönjük: első a Pécs Aktuál!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legolvasottabb online pécsi híroldal lett a Pécs Aktuál rövid idő alatt; de ez a második olyan hét, hogy a versenytársainkat sikerült a közösségi oldalon is látványosan megelőzni. Úgy, hogy lapunknak egyelőre csak valamivel több mint 15 ezer aktív követője van. Köszönjük a támogatást, ez közös sikerünk!

Egyelőre csak a harmadik legtöbb követővel rendelkező híroldal a Pécs Aktuál a közösségi oldalon a Pécsett működő online médiumok között (lásd a lenti táblázatokat), és „csak” valamivel több mint 15 ezer ember kíséri figyelemmel cikkeinket a Facebookon. Ennyien csatlakoztak hozzánk az elmúlt pár hónapban, amióta elindultunk.

Bár lapunk rövid időn belül – ellenőrizhetően – Pécs legolvasottabb lapja lett; zsinórban ez a második olyan hét, hogy a versenytársainkhoz képest lényegesen kevesebb követőnk ellenére,

sikerült a Facebookon is egyértelműen átvenni a vezetést.

Ráadásul úgy, hogy a megyei tartalmakat kínáló, több évtizede létező, jelenős gárdával dolgozó lapot is meg tudtuk előzni, amely elképesztő mennyiségű hírrel jelentkezik naponta.

Amint az látszik a Facebook saját, hivatalos statisztikáiból, a Pécs Aktuál hírei a múlt héten közel 249 ezres aktivitást eredményeztek. A lenti táblázatból az is látszik, hogy a múlt heti értékeket sikerült még tovább fejelni, és immár több mint 254 ezres interakciót generáltak cikkeink, ami igen jelentős szám a helyi viszonyok között!

Fontos eredmény ez szerkesztőségünk számára, mert eljutottunk arra a szintre, hogy híreinket országos portálok, televízió csatornák is szemlézik.

Ennek ellenére időnként méltatlan támadásokat is kapunk, pedig csak a munkánkat szeretnék nyitottan, jól és hitelesen végezni.

Erősödünk, bővítünk!

Az olvasói igényeket folyamatosan elemezzük. Ezek alapján úgy döntöttünk, hogy ideje markánsabban is kilépni a város határai mögül.

Úgy látjuk, hogy nemcsak Pécsett, hanem a megyében is van igény a hiteles, kiegyensúlyozott és tisztességes tájékoztatásra. A Pécs Aktuál ezért hamarosan megyei mutációval is jelentkezik majd: Baranya Aktuál néven. Ennek részleteiről a későbbiekben alaposabban is beszámolunk majd!

Köszönjük olvasóinknak a bizalmat, a kitartást és azt, hogy velünk együtt követik a város legfontosabb és legérdekesebb híreit. Igyekszünk ezt megszolgálni a jövőben is!

A Pécs Aktuál szerkesztősége