Címlap Vélemény Így pánikolt ...

Így pánikolt be a pécsi városvezetés és az udvartartás a mutyi-ügy miatt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olyan szintű rágalom- és személyeskedő lejáratásba kezdtek a hétvégén, amihez foghatót még a legvéresebb politikai kampányokban is ritkán látni. Az összes propagandaoldalát csatába küldte a baloldal a hétévégén, és még a kamu közösségi csoportokat is bevetették fizetett hirdetésekkel. Az ellenség pedig mi vagyunk!

Mi vagyunk az ellenség

Ennyire durva, személyeskedő, hazugságokra és rágalmakra építő kampányban akkor volt részünk utoljára, amikor 2 hónappal ezelőtt megírtuk, hogy az új városvezetéshez köthető politikusok landoltak több százezres állásokban Pécs kulturális cégében. Akkor is magyarázat helyett személyeskedő támadást indítottak lapunk tulajdonosa és újságírói ellen, hogy ezzel próbálják meg hitelteleníteni a cikkeinket. Most megtették újra!

Ez egyébként igen jól mutatja a pécsi politikai ellenzék „erejét is”, hiszen a baloldal nem a politikusokkal vitatkozik, hanem velünk, újságírókkal.

Tehát a Pécs Aktuáltól jobban tartanak, mint eddig bármitől.

Ez mondjuk nekünk bizonyos szempontból jó hír, kár, hogy nincsenek politikai céljaink és mi nem indulunk a választáson.

Korrupciós ügybe keveredett a polgármester: kétségbeesett támadást indítottak

A városvezetés első, igazán komolynak tűnő és igencsak vitatható ügye derült ki pár nappal ezelőtt, miután lapunk elsőként megírta. A polgármester nagy nehezen cáfolt, de hosszas magyarázkodásba kezdett, segítségül hívta még a jogászkodás intézményét is, mire az ellenzék – jogvégzett – frakcióvezetője felvilágosította, hogy amivel védekezik Péterffy Attila, az ebben az ügyben nem érv és korrupciót emlegetett. (Azt a szomorú történetet még folytatni fogjuk, ahogy korábbi cikkünkben is ígértük, mert számos érdekesség lapul még ott.)

Béna elterelés

Bár városházi forrásaink alapján megírtuk már napokkal ezelőtt, hogy a korrupciós ügy miatt elterelő akcióba kezd a Városháza, bennünket is meglepetett, hogy ezt milyen bénán és amatőr módon csinálták a hétvégén.

Nem jutott eszkükbe ugyanis jobb taktika, mint ami két hónappal ezelőtt: a hazudozás és az ellenünk irányuló személyes támadás.

De nézzük sorban.

A főátvilágító

Elsőként Bodnár Imrét, Péterffy Attila főátvilágítóját vetették be, de kevés sikerrel – miután belső informátoraink segítségével már előre megírtuk, hogy erre készülnek. Majd nagy bűnt követhettünk el, miután

a Pécs Aktuál volt az egyetlen médium, ami regáltatta az ügyvéd erősen kétséges állításaira a hírbe hozott és megvádolt embereket is.

Akik alaposan és tételesen cáfolták az ügyvéd, szerintük tévedésektől hemzsegő kijelentéseit.

A propagandamédiát küldték ránk

Ezután bevetették a közpénz tízmilliókkal megtolt városházi propagandalapot, ahová a kormánygyűlölő revolvermédiától – a Szabad Pécstől – ejtőernyőzött be a főszerkesztő pár hónapja. Sok-sok millió forintos éves fizetésért. A Dunántúli Naplótól közös megegyezéssel és vastag végkielégítéssel távozó, majd

önmagát mártírrá kinevező Nimmerfroh Ferenc annyi hülyeséget hordott össze a „cikkében”, hogy azt még mi is ámulva olvastuk.

Bár sok újdonság nem volt Nimmerfroh dolgozatában a múltkorihoz képest, most azért kicsit többet sikerült hazudnia, mint akkor. De ezt majd a helyreigazításban lehet olvasni hamarosan; ha még nyomokban maradt benne egy kevés tisztesség, vagy betyárbecsület.

A baloldal hű szolga-médiuma a PécsiSTOP követte a városházi propilapot szombaton és szinte szó szerint megismételték a személyeskedő hazugság-özönt.

Vasárnap Szombat este pedig a Szabad Pécs jött elő a semmiből egy semmit nem érő, valójában semmiféle új elemet nem tartalmazó „Volvó” üggyel, ami csak arra lehetett elég, hogy a pécsiek ne Péterffy Attila vélt vagy valós korrupciós ügyéről beszéljenek, hanem a fideszéről.

Bevetették a kamu Facebook oldalakat is – fizetett hirdetésekkel

A hazugságoktól és csúsztatásoktól hemzsegő cikkeket azután megtolták a jellegzetes baloldali Facebook csoportokban és oldalakon is. Sőt, létre is hoztak egy újat, amit Bodnár Imre a legelsők között lájkolt.

Emelték is a tétet,

még több hazugsággal, és még több lejáratónak szánt információval, amelyeket alaposan be is hirdettek,

majd egyiket-másikat kiküldték a haveroknak, hogy osszák bőszen.

Ilyen hazugságot terjesztenek például fizetett hirdetésekben!

(Szerintük én/mi állunk az igencsak gyatra politikai mémoldal mögött, de ez nem igaz. Sokkal jobbat csinálnánk ugyanis, nem égetnénk magunkat ilyennel!)

Ezeket a kamu posztokat aztán fizetett hirdetésben tolták és nagy erőkkel kezdték terjeszteni, például maga a polgármester főátvilágítója is; de annak a PécsiSTOPnak a friss munkatársa is, akinek a fia közpénztengerben lubickolhat, ugyanis 38 millós állásba zuhanhatott bele a Vagyonhasznosító élén.

Balra Szabó Szilárd, aki évi 38 milliós állásba landolhatott az önkormányzati cégben. Ezzel a fizetése 1,3 millióval több havonta, mint elődjének volt!

A félelem bére

Nagyon úgy néz ki, hogy jó úton járunk, a Pécs Aktuál hitelesen számol be a hírekről, ezért az egyetlen fegyver velünk szemben az – gondolhatják, ha bennünket személyünkben járatnak le, vagy próbálnak lejáratni. Ez nem fog sikerülni, ahogy eddig sem jött be, hiszen pár hónap alatt tényszerűen igazolható módon a Pécs Aktuál lett a legolvasottabb pécsi hírmagazin!

Az ellenünk irányuló támadásoktól nem félünk és nem ijedünk meg, lapunkat nem fogják tudni elhallgattatni, hiába van erre komoly szándék egyelőre még csak a háttérben.

Sosem titkoltuk kik vagyunk, és mit akarunk, vagy azt, hogy honnan jöttünk! Ám azt, amit vállaltunk, teljesíteni fogjuk. Ez pedig nem más, mint

a hiteles, tisztességes és a buborékon túli, igazi tájékoztatás, ami nem a fenti álságos és megtévesztésre, mások lejáratására építő módszerekkel dolgozik, hanem tisztességesen és egyenesen.

Tartsatok velünk továbbra is, nem bánjátok meg: továbbra is jövünk az igazi hírekkel.

Személyes megjegyzés a végére

Több mint 20 éve vagyok újságíró. Több tízezer cikket írtam számos helyi és országos lapnak, és több száz riportfilmet, interjút forgattam különféle televízióknak a „régi” TV2-től a HírTV-ig. Eddig egyetlen ügyben marasztaltak el a lehető legeslegenyhébb ítélettel, mivel a bíróság igen megkérdőjelezhető módon nem fogadta el hiteles információforrásnak az önkormányzat akkori ügyvédjét, aki a cikk kifogásolt információit adta és később a bíróságon is megerősítette, hogy ő tájékoztatott félre.

Sosem ítéltek el azért, amit Péterffy Attila propagandalapjában Nimmerfroh írt, ugyanis a Zsolnay-gyár egykori dolgozóival készült filmben az igazat mondták el az ott megszólalók. Vagyis azt, amit láttak, átéltek és ahogyan bántak velük. A pert, amiben én is érintett voltam, fel is függesztette a bíróság egy hosszas és megismételt eljárás során, mivel az ügyben jelenleg is folyik sikkasztás és okirathamisítás miatt büntetőügy a Zsolnay Porcelánmanfaktúra Zrt. cégvezetőjével szemben! Csak erről a pécsi sajtóban nem igen olvashatott eddig senki.

Most már azonban itt van a Pécs Aktuál, az igazi hírek pedig nem maradnak titokban.