Címlap Balhé Elterelő műve...

Elterelő műveletbe fogott a pécsi városvezetés a korrupciós ügy miatt?

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Információink szerint feljelentést akar tenni ismeretlen tettes ellen a városvezetés megbízásából a ZsÖK ügyvezetője, hűtlen kezelés miatt. Az érintett volt cégvezető szerint átlátszó elterelésről van szó, "ezzel a mondacsinált üggyel akarja ugyanis a városvezetés elterelni a figyelmet" a lapunk által kirobbantott, polgármestert és alpolgármestert érintő korrupciós ügyről.

Mint azt a Pécs Aktuál elsőként megírta, komoly korrupciós ügybe keveredett a pécsi polgármester és az alpolgármester, akik egy városházáról kiszivárgott levél szerint közpénzhez juttattak egy céget, azt a látszatot keltve mintha valós pályázaton nyerte volna a lehetőséget a társaság.

A hírt azóta sem cáfolta a városvezetés, sőt: kísérletet sem tettek arra, hogy az egész botrányos ügyet megmagyarázzák – hiába kerestük őket többször is.

Hiába írt erről a korrupciós ügyről már a nyíltan kormányellenes Szabad Pécs is ma – további részleteket is megvillantva az ügyből; a városvezetés még mindig néma.

Csak eltertelés jön?

Támadásba lendültek és elterelő manőverbe kezdtek – véli Vincze Balázs, a ZsÖK NKft. előző ügyvezetője.

Lapunk ugyanis megbízható forrásból megtudta, hogy a városvezetés megbízásából feljelentést akar tenni a ZsÖK új ügyvezetője hűtlen kezelés miatt. Ezt forrásaink is megerősítették, ezután kerestük meg a korábbi vezetőt, hogy mit szól mindehhez.

A városvezetés ezzel a mondvacsinált üggyel próbálja elterelni a figyelmet a tegnap kirobbant korrupciós botrányukról, amelyben érintett Péterffy Attila polgármester és alpolgármestere: Bognár Szilvia is. Szívesen állok elébe bármiféle nyomozásnak és bírósági eljárásának, mert tiszta a lelkiismeretem; de amikor az véget ér, elvárom a nyilvános bocsánatkérést ezektől a politikai szereplőktől

– közölte érdeklődésünkre Vincze Balázs.

Szerinte minden törvényesen folyt a ZsÖK-nél az ügyvezetése alatt, tényszerűen igazolható pozitív eredményekkel, és nagyságrendekkel kevesebb pénzköltéssel, mint az azt megelőző időszakban.

Védekezés helyett támadás

Úgy tudjuk, a pécsi Városházán erősen gondolkodtak, hogyan tudnának kibújni a Péterffy és Bognár Szilvia számára igen kellemetlen korrupciós ügyből és arra jutottak, hogy a legjobb védekezés a támadás – erősítették meg forrásaink, akik szerint lehetséges ezt a forgatókönyv.

Szintén megtudtuk, hogy 24 „ügyet” talált a polgármester megbízásából eljáró, bennfentes ügyvédekből álló társaság, akik a város cégeiben vizsgálták át a különféle szerződéseket, jogi dokumentációt az elmúlt fél évben – esetenként több százezer, sőt több millió forintokért.

Jogos ügyek vagy politikai trükközés és időhúzás?

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ezek az ügyek valójában mennyire (lesznek) megalapozottak jogilag, és mennyire tartoznak majd valójában a politikai boszorkányüldözés kategóriájába, de ez idővel úgy is kiderül.

Addig azonban évek fognak eltelni, hiszen egy-egy ügy a nyomozástól a jogerős ítéletig nagyjából ennyi idő alatt fut végig.

Ezen idő alatt pedig akkor is lehet majd valakire ujjal mutogatni, ha a legvégén bebizonyosodik, hogy alaptalanul fogták perbe és gyanúba.

Vincze ez utóbbit trükköt gyanítja az egész mögött, de lapunknak azt mondta, nem fogja annyiban hagyni, maga is megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Elvárom a nyilvános bocsánatkérést ezektől a politikai szereplőktől, azonban nem csak tőlem, hanem az egész családomtól, a gyermekeimet is beleértve, akiket nyilvánvalóan hátrányosan érint az alaptalan, politikai alapon indított támadás

– tette hozzá.