Címlap Vélemény Számháború, a...

Számháború, avagy a városháza sajtókommandója „tájékoztat”

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Méltatlan és meglehetősen fölösleges helyzetet teremtett a városvezetés, vagy inkább (és én inkább erre szavazok) a nagyon rossz kommunikációs tanácsadóik. Röviden elmondanám, hogy miért. De kezdjük az elején.

A Pécs Aktuál bármiféle támadás, odamondogatás és különféle jelzős szerkezetek halmozása nélkül megírt két tényt: 1. a Jobbik pécsi elnöke 450 ezer forintos állást kapott a város cégében; 2. egy másik politikus, aki egyben a kulturális bizottság elnöke is, szintén munkát kapott több százezer forintért az önkormányzati cégben. Bár tettünk fel néhány kérdést ezzel kapcsolatban, valójában az igazi kérdés az volt:

szakértelmük vagy politikai szolgálataik miatt kerülhettek be a városi cégekbe?

Az örök kérdés merült fel tehát: a tyúk volt előbb, vagy a tojás?

Volt, aki tippelt is hírünket olvasva.

Az én tyúkom és az én tojásom

Válaszok helyett azonban számháborúba, kőkemény személyeskedésbe és lejáratásba kezdett velem és kollégámmal szemben az önkormányzatnak nagyon is kedves Szabad Pécs; az MSZP emlőin felcseperedett PécsiSTOP, és a város propilapja: a PécsMa.

Ők tehát nem a közpénzen dolgozó politikusokról írnak tehát immár; hanem a médiáról, amely megírta ezt. Régi trükk! Úgy gondolják ugyanis, hogyha sikerül hitelteleníteni bennünket, akkor ezzel a sztorit (és a jövő sztorijait) is sikerül semmissé, hatástalanná tenni!

Ebben persze tévednek, de ezt sosem fogják belátni, mert benne vannak a buborékban, ahol ők a békakirályok.

Két napja csak úgy röpködnek a tízmilliók, meg a százmilliók (a hétvégére talán a milliárdot is megkarcoljuk), amiket állítólag kerestem, kerestünk; meg a fideszezés, viszont ebben a nagy Csubakka-hadműveletben elfelejtették közölni a lényeget: évtizedek óta ismert, ugyanabban a műfajban dolgozó szakembereket hasonlítanak össze politikusokkal.

Én ugyanis Gyimesi Gáborral és P. Horváth Tamással ellentétben nem vagyok politikus, és nem is voltam; 22 éve dolgozom a médiában, jóval a Fidesz-korszak előtt kezdtem tehát, és azután is ezt csinálom, amint az látszik is.

Van mitől tartanom

Van azonban mitől félnem – olvasva a rólam szóló híreket! Most elsősorban a feleségemtől tartok. Mert mi van, ha elhiszi azokat a kamu számokat, amik megjelentek a propagandasajtóban és nekem szegezi a kérdést, hogy „Hol a pénz???”

Vagy ezek a számok eljutnak a kisfiam fülébe is, aki tuti azt hiszi majd, hogy „apa kőgazdag”.

Hogyan magyarázzam el neki, aki hónapok óta szeretné a 17 éves Golfunkat automataváltós, zöld rendszámos, ébenfekete BMW-re cserélni, hogy még egy kicsit várnunk kell, inkább töltsük ki a héten is egy lottót?

Sajtókommandó

Szóval készülök otthon egy ilyen beszélgetésre, de úgy döntöttem, hogy most is inkább az igazat mondom, és ezúttal sem beszélek mellé. Elmondom tehát nekik, hogy kik is írják ezeket a „híreket”.

Például a sértődött, fidesz-gyűlölő Szabad Pécs vezetője, aki évek óta minden villanást megragad, hogy hülyét csináljon a jobboldalból, azok politikusaiból, és eközben tisztára nyalja a másik oldal(aka)t, és mentegesse őket a „cikkjeiben”.

Vagy például az a PécsiSTOP, amelynek addig volt főszerkesztője „a pécsi Kálmán Olga” (igazából Béla), ameddig be nem ülhetett a városháza sajtófőnöki székébe. Béla még langyos székébe pedig az a Feri bácsi pattant bele (újságíróként), akinek a fia most a Pécsi Vagyonhasznosító vezérigazgatói székébe csücsülhetett be, mert Kőhegyi Isván Péterffy Attila „hazacsábította”. (Vajon a STOP-nál mennyire lesz majd tényszerű egy-egy hír a Vagyonhasznosítóról a jövőben?)

Vagy az önkormányzat propagandamédiájának főszerkesztője – bizonyos szempontból utódom, aki szintén sértődött, és a fidesz-gyűlölő Szabad Pécstől ejtőernyőzött bele a székbe, és aki a nem kevés fizetését a polgármestertől kapja gyakorlatilag.

Olyanok lettek, mint ami ellen küzdöttek

Ez a sajtókommandó az tehát, amely azt hazudja a pécsieknek, hogy „tájékoztatni” akarja őket. Nem. Ők eddig sem azt akarták, és ezután sem ez a céljuk. De szerintem ezt csak a totál hülyék nem látják. Értük meg nem kár.  

Így érdemes olvasni azokat a „híreket”, amelyeket ezek a „kollégák” írnak majd.

Ők ugyanis a velünk élő, egymásra azonnal hivatkozó, igazi és színtiszta propaganda. Pont olyanok, és pont ugyanazt teszik, mint ami ellen eddig – látszólag – küzdöttek.  

UPDATE (2020.03.09.): Pénzekről fantáziál a baloldal lapja

Közeledünk az 1 milliárd felé… Megmondtam!

A PécsiSTOP-nál folyamatosan nő az összeg, amit szerintük kerestem, kerestünk. Ha ezzel a lendülettel haladnak tovább, akkor biztos, hogy a következő napokban el is érjük a bűvös 1 milliárdot.

(Csak a nejem meg ne tudja!!!)

(A STOP szerinti összeg egyébként 120 hónapra elosztva – vagyis 10 évre, az esetemben kb 700 ezer forintos céges bevételt jelent havonta. Adózás előttit. Ez sok? Kevés? Kereshettem volna többet is, így utólag visszagondolva… De sajnos nem értek az „átvilágításhoz”, ami mostanában már különösen jól fizet.)