Címlap Politika Jogilag bicsa...

Jogilag bicsaklik meg Péterffy védekezése a mutyi-ügyben – közölte az ellenzék

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kirobbant korrupciós botrányt próbálta megmagyarázni a polgármester, de az ellenzék szerint hibásan érvel. Péterffy Attila védekezésére reagált most Csizmadia Péter, a fidesz frakcióvezetője, aki egyébként jogász. Őt próbálta meg kikoktatni tegnapi reakciójában a polgármester egyébként. 

„Péterffy Attila az őt és kollégáit érintő korrupciós botrányban mellébeszél és kétségbeesésében a szokásos modortalan stílusban vagdalkozik.

„Bizalmi szerződésre” hivatkozik, holott

nyilvánvalóan ebben az esetben, amely egy audit feladatokra irányuló megbízás, a bizalmi szerződés kategóriája értelmezhetetlen.

Büszke arra is, hogy „kontroll ajánlatokat” kértek. A probléma ezzel azonban az, hogy a nyilvánosságra került levél szerint a nyertes ajánlattevő „hozta” a saját ajánlatához a kontroll ajánlatot adó többi vállalkozót és erről a városháza is tudott.

Péterffy Attila lehet, hogy nincs tisztában a kontroll ajánlat jelentésével, bár ezt évtizedes menedzseri múltja miatt nem tartjuk valószínűnek. Mint ahogy azt sem, hogy ne tudná miként kellene egy beszerzési eljárást szabályosan lebonyolítani.

Érdemi válasz helyett a megszokott fideszezést és mellébeszélést kapták a pécsiek, így

továbbra is követeljük, hogy a polgármester hozza nyilvánosságra a beszerzési eljárás iratait, a vállalkozóval megkötött szerződést, a vállalkozó által elkészített jelentést és a teljesítésigazolást”

– zárul a közlemény.

Kapcsolódó cikkünk a témában:

Ez a cikkünk pedig a polgármester álláspontját mutatja be, amire érkezett a fenti közlemény: