Emese, Sarolta

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogilag bicsaklik meg Péterffy védekezése a mutyi-ügyben – közölte az ellenzék

A kirobbant korrupciós botrányt próbálta megmagyarázni a polgármester, de az ellenzék szerint hibásan érvel. Péterffy Attila védekezésére reagált most Csizmadia Péter, a fidesz frakcióvezetője, aki egyébként jogász. Őt próbálta meg kikoktatni tegnapi reakciójában a polgármester egyébként. 

Hirdetés

“Péterffy Attila az őt és kollégáit érintő korrupciós botrányban mellébeszél és kétségbeesésében a szokásos modortalan stílusban vagdalkozik.

“Bizalmi szerződésre” hivatkozik, holott

nyilvánvalóan ebben az esetben, amely egy audit feladatokra irányuló megbízás, a bizalmi szerződés kategóriája értelmezhetetlen.

Büszke arra is, hogy “kontroll ajánlatokat” kértek. A probléma ezzel azonban az, hogy a nyilvánosságra került levél szerint a nyertes ajánlattevő “hozta” a saját ajánlatához a kontroll ajánlatot adó többi vállalkozót és erről a városháza is tudott.

Péterffy Attila lehet, hogy nincs tisztában a kontroll ajánlat jelentésével, bár ezt évtizedes menedzseri múltja miatt nem tartjuk valószínűnek. Mint ahogy azt sem, hogy ne tudná miként kellene egy beszerzési eljárást szabályosan lebonyolítani.

Érdemi válasz helyett a megszokott fideszezést és mellébeszélést kapták a pécsiek, így

továbbra is követeljük, hogy a polgármester hozza nyilvánosságra a beszerzési eljárás iratait, a vállalkozóval megkötött szerződést, a vállalkozó által elkészített jelentést és a teljesítésigazolást”

– zárul a közlemény.

Kapcsolódó cikkünk a témában:

Ez a cikkünk pedig a polgármester álláspontját mutatja be, amire érkezett a fenti közlemény:

Hirdetés

Előző sztori

Új fokozatba kapcsol Páváék hagyatéka, a 17,4 milliárdos ThyssenKrupp beruházás

Következő sztori

Az országos tisztifőorvos szerint a járvány első hulláma lecsengőben van

Legutóbbiak innen: Politika