Címlap Közélet Közösség Hogy mi épül ...

Hogy mi épül a PMFC-stadionnál? Egy új kézilabdacsarnok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

1386 négyzetméteres kézilabdacsarnok épül a Stadion utcában Pécsett, közvetlenül a futballpálya mellett. A Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club (PEAC) fejlesztése révén nemcsak a diákok sporttevékenysége, hanem a város sportélete is felpezsdülhet. És ami jó hír: idén át is adják.

A Pécsi Egyetemi Atlétikai Club 2023-ban ünnepli alapításának 100. évfordulóját. Ennek keretében több, az egyesület jövőjét meghatározó létesítmény átadása várható, közülük a legnagyobb volumenű a Stadion utca 2. szám alatt épülő kézilabdacsarnok. Az épülő létesítmény szerkezete decemberben érte el legmagasabb pontját.

A Stadion utcai sporttelep már korábban a PTE-hez került

A centenáriumára készülő PEAC és az egyetem ezen a területen már birkózócsarnokot és műfüves pályát épített, valamint felújította a hátsó füves pályát. Most pedig épül a kézilabdacsarnok és a jövőben az öltözőfejlesztés is megtörténik az egyetemi sportegyesület révén.

A PMFC addig játszik bajnoki meccseket jelenlegi helyén, amíg nem lesz új stadionja a focistáknak (Fotó: Csortos Szabolcs / UnivPécs)

A kézilabdacsarnok teljes kivitelezése 497 millió forint

A sportcsarnokban 200 néző számára lesz ülőhely, a nézők a galériáról is követhetik majd a mérkőzéseket. Az ingatlan alapterülete 2300 m2, míg a játéktéré 1386 m2. A jövőben a jelenlegi öltözőszárnyat is bővítik, és összekötik a sportcsarnokkal, szintén tao-beruházás keretében.

Nemcsak a PEAC, hanem a város is profitál ebből

A hiánypótló beruházás mind az egyetemi testnevelésórák lebonyolításában, mind a verseny- és szabadidősportolók számára könnyebbséget hoz. A sikeres megvalósításhoz a Pécsi Tudományegyetem 36,6 millió forint önerő biztosításával járul hozzá, amellett, hogy az egyetem műszaki szakemberei segítséget nyújtanak a PEAC számára.

A PEAC és a PTE közös fejlesztése

A könnyűszerkezetes a csarnok még az idén elkészülhet.

Kiemelt képünk 2022 decemberében készült.

EZ IS ÉRDEKELHET: