Gellért, Mercédesz

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Mi a fene az a raktárkoncert?

/
Kezdés
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A múlt héten bejelentettek két, a bajba került hazai zeneipart támogató csomagot. Mik azok a raktárkoncertek? És mi értelmük van? Pontosan mire fordítják majd az erre dedikált 5.3 milliárd forintot? És mire a klubokat és fesztiválokat segítő több mint 2 milliárdos keretet? Mi a szerepe a történetben a Magyar Turisztikai Ügynökségnek? Kik juthatnak támogatáshoz és kik nem?

Erről beszélgetett a Wanted Lobenwein Norbert fesztiválszervezővel, VOLT fesztivál-alapítóval, aki ennek a programnak az egyik kulcsembere. Műsorvezető: Németh Róbert és Danny Wilde. Szerkesztő: Bihari Balázs.

A Lángoló Gitárok azt írja, hogy az 1995-ben indult és egészen 2002 májusáig üzemelő Wanted magazin a magyar könnyűzene-történet sok szempontból formabontó médiaterméke. A lap idén lenne 25 éves, ez alkalomból a volt szerkesztőségi tagok több eseményt is terveznek: ennek első ünnepi etapja, hogy a lap néhány egykori szerzője podcast-sorozatot indított.

Ez a mostani a Wanted podcast nyolcadik adása, melyet a következő hetekben újabbak követnek majd.

Hirdetés

Bemutatkozó epizódjukban Lovasi Andrással beszélgettek a zeneipar válságáról:

Demeter Szilárddal (Könnyűzene Megújításáért Felelős Miniszteri Biztos) is szót váltottak a hazai zeneipar válságáról és a zeneipari programról:

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Rendkívüli éjszaka jön: hullócsillagok borítják el az eget

Következő sztori

Egyre több baranyai eseményt mondanak le a koronavírus-para miatt

Legutóbbiak innen: Közélet

bool(false)