Címlap Közélet Mi folyik Péc...

Mi folyik Pécsen? A Momentum volt alelnöke Mellár mellett érvel nyilvánosan!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miközben a Momentum éppen felül a Pécs Pride vonatára, és száguldani akar rajta, ennél sokkal fontosabb történésekre bukkantunk a háttérben.

Meglepő kijelentéseket tett nyilvánosan a Momentum nemrég leköszönt országos alelnöke, aki egyébként pécsi. Körömi Attila, aki jelenleg is tagja és meghatározó szereplője a Momentumnak, ugyanis nem Nemes Balázs, a pécsi Momentum elnöke és országgyűlési képviselőjelölt-jelölt mellett érvel hosszú posztjában, hanem Mellár Tamást támogatja, mégpedig részletesen is kifejti, hogy miért.

További érdekessége a szövegnek, hogy Nemesről egy árva szót sem ejt az egész bejegyzésében, de mégis utalhat rá.

“A ’Ki veszi fel a legnagyobb eséllyel a küzdelmet a Fidesz jelöltjével szemben?’ kérdése mellett számomra kiemelten fontos, hogy az ellenzék közös jelöltje megalkuvások nélkül képviseljen bennünket a Tisztelt Házban! Meggyőződésem, hogy erős integritású és nehéz helyzetekben bizonyított képviselőre van szüksége a városnak

– vezeti fel Körömi a posztját, amiben két-három “szurit” is elhelyezhetett elegánsan Nemes Balázsnak címezve.

Ha ugyanis Mellár “erős integritású“, “nehéz helyzetekben bizonyított“, és “a mai világban is becsületes” politikus, akkor Nemes Balázs – szükségképpen – nem ilyen?

Ám a szöveg igazi lényege még csak most jön.

“2018-ban a Budapesten kívüli nyolcvannyolc egyéni választókerületből csak három helyen tudott győzelmet aratni az ellenzék a NER fölött. A három közül az egyik győztes a Pécs központú Baranya megyei 1. számú egyéni választókerületben Mellár Tamás volt. (…) Szavazatszerző képessége most is vitathatatlan” – érvel a Momentum volt alelnöke, aki azt is leírja, hogy Mellár Tamás többéves munkája nélkül nem sikerült volna legyőzni a Fideszt, és kétharmados baloldali győzelmet aratni Pécsett: “Azzal, hogy öt ellenzéki pártot a tárgyalóasztal köré ültetett, ő lett a kovásza a 2019. október 13-i pécsi kétharmados ellenzéki győzelemnek“.

Majd egészen nyíltan folytatja Mellár Tamás dícsérgetését Körömi Attila.

– “Megértettem Mellár Tamás személyiségét, egy igazságosabb társadalom építését célzó hiteles munkáját, törekvéseit. Megismertem benne azt a politikust és embert, aki számára nem kérdés, hogy a többpárti demokrácia alapjait a pártok jelentik, de legalább ennyire fontos számára a személyes integritásának megőrzése.

A mai világban – amikor annyi minden bizonytalan, amikor annyi igazságtalanság és hazugság vesz körül bennünket, amikor oly sok a nagyhangú, de üres kinyilatkoztatás – Mellár Tamás becsületessége olyan garancia, ami számomra minden más szempontot felülír

– zárja posztját, hozzátéve, hogy “korunkban valahogy nem divat mások érdemeit elismerni, pedig tudjuk, hogy a számos érdekkel átszőtt politika világában is vannak, akik igazán érdemesek a figyelemre, érdemesek a támogatásra“.

Mellár Tamás megköszönte és meg is osztotta Körömi sorait.

Kerestük Körömi Attilát, de nem reagált üzeneteinkre, ezért nem tudtuk mélyebben is faggatni a posztjáról.

Arról, hogy a pécsi Momentumban finoman szólva sem teljesen egységes Nemes Balázs megítélése, ebben a cikkünkben írtunk részletesen belső forrásaink alapján, kifejtve ennek az álláspontnak a lehetséges okait is: