Címlap Közélet Olyan törvény...

Olyan törvény készül ősszel, aminek Pécsen sem fog mindenki örülni!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy friss keddi sajtótájékoztatón, illetve ezt megelőzően már a hétvégén is arról beszélt a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté, hogy „Magyarország függetlenségét minden eszközzel meg kell óvni a külföldi befolyásszerzési kísérletektől”, ezért ősszel egy törvénycsomagot terjesztenek majd a Parlament elé.

Kocsis Máté ezzel kapcsolatban jelezte: ennek

célja, hogy azokat a – sok esetben álcivil – szervezeteket, amelyeket külföldről pénzelnek, számon kérhesse a jövőben a törvény.

A frakcióvezető emlékeztetett rá, hogy 2022-ben amerikai és más forrásokból származó dollárokból és eurókból kampányolt a hazai baloldal.

A politikai szuverenitás védelmére konkrét lépéseket is tervez a kormány – írja a Telex, ezzel kapcsolatban már ősszel törvényjavaslatot nyújtanak be a parlament elé. Céljuk, hogy

„megnehezítsék azok dolgát, akik külföldön dollárért árulják a hazánkat”. Kocsis szerint „borsot akarnak törni” a „baloldali újságírók, álcivilek és dollárpolitikusok orra alá”.

Kocsis szerint az ország gazdasági, kulturális és politikai szuverenitását is meg kell védeni, mivel ezek „támadás alatt állnak”.

A keddi sajtótájékoztatón Kocsis közölte, hogy „azt minimum szokatlannak tartják, hogy az Európai Bizottság és Brüsszel különböző intézményei több pénzt juttatnak a magyar baloldali szervezeteknek, politikusoknak, a dollárcivileknek, a magyar baloldali dollármédiának, álcivileknek, mint amennyit a Soros-birodalom juttat. Az európai polgárok közös pénzéből a magyar baloldal pénzelése folyik. Tehát a politikai szuverenitásunk felszámolása is zajlik, amit visszautasítunk és azt gondoljuk, hogy a jövő évi európai parlamenti választás tétje, hogy meg tudjuk-e védeni a szuverenitásunkat.”

A frakcióvezető arról is beszélt, hogy szerinte

ezek a szereplők „amerikai demokrata dollármilliárdosoknak vagy brüsszeli multinacionális cégek érdekeinek eleget téve politikai hatalomhoz kívánnak jutni, és utána az ország gazdasági szempontjait feladva ki akarják fizetni ennek a támogatásnak az ellenértékét”.

A teljes sajtótájékoztatót itt lehet visszanézni: