Címlap Közélet Pécs lehet az...

Pécs lehet az MSZP utolsó fellegvára, ahol túlélhet a párt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lendületesen tolják a szocialisták Péterffy Attilát, aki a DK felé is kacsintgat azonban. Ha sikerül a nagy összeborulás, akkor Pécs lehet az MSZP-DK utolsó bástyáinak egyike. A lé(t) a tét!

Nevetgélős, jókedvű egyeztetés a polgármesteri irodában (Fotó: Komjáthi Imre hivatalos közösségi oldala)

Bár a pécsi polgármester nem számolt be közösségi oldalán arról, hogy megint az MSZP vezetőivel tárgyalt, Komjáthi Imre, a párt társelnöke viszont igen. A fotók alapján

remek hangulatú találkozón fogadta az MSZP országos és helyi prominenseit Péterffy Attila az irodájában.

Nem hiába, az esemény után ugyanis a párt vezetése újra – immár másodszor is – megerősítette, hogy az MSZP pécsi polgármesterjelöltje Péterffy Attila.


A mára az 1%-os „támogatottság” közelébe zuhant MSZP-nek létérdeke, hogy legyen olyan nagyváros, ahol a párt és annak holdudvara túl tud élni. Pécs lehet az egyik ilyen fellegvár, ha sikerül a terv.

A DK is megszerezné Pécset

Eközben azonban a Demokratikus Koalíció is Pécsre pályázik. Minden jel szerint a DK támogatása Péterffy Attilának is fontos. Olyannyira, hogy akár a város ügyeinek tárgyalását és döntéseit is felfüggeszti emiatt, ha úgy alakul.


Az biztosnak látszik, hogy Péterffy Attilának az összes pécsi MSZP-s és DK-s szimpatizánsra is szüksége van, ha újra győzni szeretne 2024-ben. A legfrissebb számok ugyanis azt mutatják, hogy

a pécsi baloldal 15 ezer szavazót veszített 2019 őszre óta,

és tovább apadhat.

Nem állhat jól Péterffy és a baloldal Pécsen

Hogy a pécsi polgármester nem állhat túl jól, azt különféle jelek mellett mutathatják azok a politikai látszatcselekvések, amelyeket az utóbbi hetekben művel, és amelyek a kapkodás látszatát keltik. Városgondnoki posztokkal operál a pécsi polgármester, „lenyúlva” és feltupírozva, azaz „politikai terméket” gyártva a BIOKOM szokásos tucathíreiből.

Persze kétségkívül fontos, hogy éppen milyen aknafedlapot sikerült végre döccenő-mentesen lefektetnie a cégnek, de ettől nem lesz több munkahelye az átlag pécsinek, és nem lesz több bevétel a város kasszájában, amelyet aztán mondjuk a színvonalasabb közszolgáltatásokra lehetne elkölteni – budapesti tanácsadók helyett. Ilyen látszatpolitikai akciónak minősíthető a botrányt okozó és fejelentéssel zárult pécsi telefonos kampánya is a polgármesternek, amely a városban értelmezhetetlen és nem létező „akkumulátor gyárakról” szólt, erősen megkérdőjelezhető módon megszerezve és használva a pécsiek magán- és esetenként titkos telefonszámait.