Címlap Közélet Pécsi fejlesz...

Pécsi fejlesztés: felfestettek egy zebrát!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Örömhírről számolt be szeretett városunk polgármestere. Péterffy Attila azt írta,

„újabb gyalogátkelőhelyet alakítottak ki, ezúttal a belvárosban!”

Közölte, „a választási programjában komoly hangsúlyt fektetett a veszélyes pécsi zebrák biztonságosabbá tételére és újak létrehozására”.

Nem felejtette el azt sem közölni a pécsi polgármester, miszerint „nemrég számolt be arról, hogy 20 pécsi zebránál fejlesztették a közvilágítást és további 5-nél napelemes rendszert építettek ki” – bármit is jelentsen ez.

Azonban nemcsak a már meglévőket szeretnénk biztonságosabbá tenni, hanem Pécs veszélyes szakaszain újakat fogunk kialakítani. Ezek közé tartozik az új Hunyadi úti gyalogátkelőhely kialakítása, melyet a napokban adott át Dr. Mellár Tamás országgyűlési képviselő és Sík László Lajos bizottsági elnök

– fokozta az örömhírt a város első embere.

Pécs is előre megy tehát, és nem hátra – a zebrán legalábbis.

Záróvonalat festettek az iskola elé

Arról nem írt Péterffy Attila, hogy nemcsak a Hunyadi úti zebrát sikerült felfesteni, hanem egy jó hosszú záróvonalat is a Szent Mór Iskolaközpont elé. Csak az iskola elé, az alpolgármester, pontosabban a Ruzsa család érdekeltségébe tartozó belvárosi szállodát szerencsére ez már nem érinti.

Az iskola előtti záróvonalnak nem igazán örültek a szülők, ugyanis a reggeli és délutáni csúcsban emiatt csak lépésben lehet megközelíteni autóval az általános iskolát.