Címlap Balhé Külföldi, ukr...

Külföldi, ukránnak tűnő profilok üzengetnek a pécsieknek, hogyan válasszanak vasárnap!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olvasóink jelzései alapján többen is kaptak ilyen üzenetet:

Az ukrán üzenetküldő egy videót is mellékel, amelyen azt bizonygatják egy összevissza vágott videóban, hogy az oroszok nem állnak meg Ukrajna határainál. Egy pár perces tényellenőrzés után azonban világosan kiderül, hogy a videó durva fake news, kamuhír, propagandaanyag.

Ugyanez a profil több háborús propagandát is megosztott már:

Azok, akik lapunkat értesítették most is, soha, semmilyen politikai pártnak nem írtak alá – állítják; de

az elmúlt napokban elárasztották őket ellenzéki üzenetekkel.

Ezekről ebben a cikkünkben írtunk:

Kiderült, hogy 

a Márki-Zay Pétert támogató, Bajnai Gordon volt MSZP-s kormányfő által kiépített DatAdat csoport áll az sms-cunami hátterében,

amely során az ország lakosságának egytizede – köztük sok pécsi is – kapott rövid, sokszor névre szóló üzenetet a baloldali kampányközponttól. Az akciót illegális adatbázis felhasználásával hajtották végre, ami – ellentétben például a „Kubatov-listákkal” – törvénysértő.

Erről további részleteket itt lehet elolvasni:

„Megegyezett az ukránokkal a magyar baloldal”

Szijjártó Péter a napokban megerősítette, és állította, hogy megegyezett az ukránokkal a magyar baloldal: azonnal indítanák a fegyvereket és megszavaznák az energiaszankciókat is, amelyek súlyosan érintenék Magyarországot – magyarázta.

Szijjártó szerint figyelemmel követik az ukrán elnök nemzetközi megszólalásait, „amelyek egyértelműen visszaigazolják ezen tárgyalások, egyeztetések tényét. Az ukrán elnök folyamatosan támadja Magyarországot, a magyar kormányt azért, mert úgy döntöttünk, hogy a magyar emberek biztonsága érdekében nem szállítunk fegyvereket Ukrajnába és nem szavazzuk meg az energiaellátásunk biztonságát veszélyeztető szankciókat sem” – közölte.

Márki-Zay Péter cáfolta, hogy lenne megegyezés, és bejelentette: feljelenti a külügyminisztert és Orbán Viktort is.

Pécsett azonban az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egyebek mellett már arról beszélt, „Ukrajna a mi háborúnkat vívja„.