Címlap Politika Közpénzen nép...

Közpénzen népszerűsítheti a városvezetéshez köthető családi vállalkozásokat Pécs – sugallja az ellenzék

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb "tényfeltáró" videóval jelentkezett a független, de fideszes támogatással önkormányzati képviselőként dolgozó Barkóczi Csaba. A politikus videójában azt sugallja, hogy a 15 millióba kerülő PécsNYITVA kampány több sebből vérzik, részben azért, mert a városvezetéshez köthető családi vállalkozásokat népszerűsíthetnek a közpénzből. Tényleg akad egy furcsaság, eltűnt ugyanis egy fontos fénykép!

Ezzel a videóval kavarta fel a csöndes, szombati állóvizet a független politikus:

https://www.facebook.com/dr.barkoczicsaba/videos/440727383519150/

A videó főbb állításai, pontosabban sugalmazásai:

  • közpénzt csatornázik át a város a koalíciós partnerek családi vállalkozásaihoz
  • olyan „pártos” bloggerrel reklámoztatja Pécset a városvezetés, akinél sokkal erősebb influenszerek vannak a piacon, ráadásul még le is húzta a pécsi múzeumokat
  • abban a Hotel Árkádiában szállt meg, és reklámozta, ami a képviselő szerint „Ruzsa Csaba családi érdekeltségébe tartozik”
  • „Ha nem ismernénk Péterffy Attilát, akkor akár még azt is gondolhatnánk, hogy a városvezetés tagjai közpénzen népszerűsítik családi érdekeltségeiket. Minthogy azonban tudjuk: Polgármester Úr sohasem tűrne el ilyet környezetének, ezért a videóban látható képsorok csak a fatális véletlenek egybeesésének köszönhetőek” – közli Barkóczi.
  • bukás a PécsNYITVA kampány, szerinte ezt támasztja alá, hogy a programról egy „középszintű hivatalnok” nyilatkozik adatok nélkül, nem pedig a polgármester, aki egyébként rendszeresen ad interjúkat a „saját”, önkormányzati lapjában
  • Pécs a Szállás.hu adatai szerint az augusztus 20-i hosszúhétvégén nem tudott bekerülni a 10 legnépszerűbb turistacélpontok közé sem

Eltűnt a blogról az Árkádia Hotel, bekerültek mások

Érdekes, hogy a videóban bemutatott képernyőmentésben látható „Szállás tipp”, vagyis a Hotel Árkádia megjelenítése mostanra eltűnt a blogról. Eredetileg ez szerepelt ugyanis az oldalon:

A képviselő videójában még szerepel a blogban az Árkádia…

Az Árkádiára vonatkozó szöveg pedig ez volt:

Én most a négycsillagos Hotel Árkádiában töltöttem két éjszakát, ami a főtéren való elhelyezkedése miatt remek volt. Minden a közelben volt, a szobához járt reggeli és parkoló. Amennyiben az udvar megtelne autókkal, a recepción kérhetsz belvárosi behajtási engedélyt. 

Az eredeti ajánló szöveg is megváltozott azóta némileg, és kikerült az Árkádia fotója is, és bekerült egy újabb mondat, ami már általánosan ajánlja a szálláshelyeket egy linkkel.

Friss képernyőmentés a blogról

A következő napokban igyekszünk utánajárni, hogy mennyibe került ez a kampány a városnak, mi alapján választották ki pont ezt a bloggert és miért tűnt el a blogból az Árkádia Hotel fotója. Ha sikerül válaszokat szereznünk, új cikket írunk!