Gellért, Mercédesz

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közpénzen népszerűsítheti a városvezetéshez köthető családi vállalkozásokat Pécs – sugallja az ellenzék

Újabb "tényfeltáró" videóval jelentkezett a független, de fideszes támogatással önkormányzati képviselőként dolgozó Barkóczi Csaba. A politikus videójában azt sugallja, hogy a 15 millióba kerülő PécsNYITVA kampány több sebből vérzik, részben azért, mert a városvezetéshez köthető családi vállalkozásokat népszerűsíthetnek a közpénzből. Tényleg akad egy furcsaság, eltűnt ugyanis egy fontos fénykép!

Ezzel a videóval kavarta fel a csöndes, szombati állóvizet a független politikus:

Pécs Nyitva – Blogger az Árkádiában

👉 Az idei nyár legnagyobb pécsi szemfényvesztéséről ⏩ avagy minden, amit a Pécs Nyitva kampányról tudni kell! ❗️SPOILER 👇➡️ Ha nem ismernénk Péterffy Attilát, akkor akár még azt is gondolhatnánk, hogy a városvezetés tagjai közpénzen népszerűsítik családi érdekeltségeiket. Minthogy azonban tudjuk: Polgármester Úr sohasem tűrne el ilyet környezetének, ezért a videóban látható képsorok csak a fatális véletlenek egybeesésének köszönhetőek. 😉Gepostet von Dr. Barkóczi Csaba am Mittwoch, 2. September 2020

Hirdetés

A videó főbb állításai, pontosabban sugalmazásai:

  • közpénzt csatornázik át a város a koalíciós partnerek családi vállalkozásaihoz
  • olyan “pártos” bloggerrel reklámoztatja Pécset a városvezetés, akinél sokkal erősebb influenszerek vannak a piacon, ráadásul még le is húzta a pécsi múzeumokat
  • abban a Hotel Árkádiában szállt meg, és reklámozta, ami a képviselő szerint “Ruzsa Csaba családi érdekeltségébe tartozik”
  • “Ha nem ismernénk Péterffy Attilát, akkor akár még azt is gondolhatnánk, hogy a városvezetés tagjai közpénzen népszerűsítik családi érdekeltségeiket. Minthogy azonban tudjuk: Polgármester Úr sohasem tűrne el ilyet környezetének, ezért a videóban látható képsorok csak a fatális véletlenek egybeesésének köszönhetőek” – közli Barkóczi.
  • bukás a PécsNYITVA kampány, szerinte ezt támasztja alá, hogy a programról egy “középszintű hivatalnok” nyilatkozik adatok nélkül, nem pedig a polgármester, aki egyébként rendszeresen ad interjúkat a “saját”, önkormányzati lapjában
  • Pécs a Szállás.hu adatai szerint az augusztus 20-i hosszúhétvégén nem tudott bekerülni a 10 legnépszerűbb turistacélpontok közé sem

Eltűnt a blogról az Árkádia Hotel, bekerültek mások

Érdekes, hogy a videóban bemutatott képernyőmentésben látható “Szállás tipp”, vagyis a Hotel Árkádia megjelenítése mostanra eltűnt a blogról. Eredetileg ez szerepelt ugyanis az oldalon:

A képviselő videójában még szerepel a blogban az Árkádia…

Az Árkádiára vonatkozó szöveg pedig ez volt:

Én most a négycsillagos Hotel Árkádiában töltöttem két éjszakát, ami a főtéren való elhelyezkedése miatt remek volt. Minden a közelben volt, a szobához járt reggeli és parkoló. Amennyiben az udvar megtelne autókkal, a recepción kérhetsz belvárosi behajtási engedélyt. 

Az eredeti ajánló szöveg is megváltozott azóta némileg, és kikerült az Árkádia fotója is, és bekerült egy újabb mondat, ami már általánosan ajánlja a szálláshelyeket egy linkkel.

Friss képernyőmentés a blogról

A következő napokban igyekszünk utánajárni, hogy mennyibe került ez a kampány a városnak, mi alapján választották ki pont ezt a bloggert és miért tűnt el a blogból az Árkádia Hotel fotója. Ha sikerül válaszokat szereznünk, új cikket írunk!

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Nyilatkozott a pécsi trafikrabló anyja: jegygyűrűt akart venni a fia

Következő sztori

Kevés kasszasiker film és elmaradt nézői számok - Így telt a pécsi mozik nyara

Legutóbbiak innen: Politika

bool(false)