Címlap Közélet Pert nyert Ho...

Pert nyert Hoppál, szerinte „csúnyán megbukott Péterffy hazugságkampánya”

Az "átvilágítás" megállapításai hauzgságok voltak - számolt be Hoppál a bíróság ítéletéről

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Folyamatban vannak a rendőrségi feljelentések a pécsi önkormányzat kommunikációs cége, a Pécsi Kommunikációs Kft. átvilágítása során feltárt ügyek, köztük Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő feleségének szerződése kapcsán – írtuk meg korábban, még a választások előtt.

A pécsi városvezetés ugyanis azt állította az „átvilágítások” alapján, hogy „a Pécsi Kommunikációs Központ (PKK) Kft.-nél 2016. január 1. napjától 2018. május 31. napjáig állt megbízási jogviszonyban egy fideszes politikus közeli hozzátartozója (Hoppál Péter felesége – a szerk.), mint korrektor. A rendelkezésre álló adatokból gyanú merül fel, hogy a megbízás fiktív volt, a kifizetések teljesítés nélkül történtek. Megállapítható, hogy a PKK korábbi vezető tisztségviselője szabálytalanul, a szerződés rendelkezéseit be nem tartva rendelkezett a havi megbízási díjak kifizetéséről. A PKK-nak a fiktív megbízási jogviszonyból eredően 7 250 000 Ft vagyoni hátránya keletkezett, ami a mai napig nem térült meg” – írta akkor az önkormányzat.

Akkor Hoppál Péter jelezte, hazugság és lejáratás az egész, megteszi a jogi lépéseket.

Hoppál Péter rendesen felhúzta magát, több száz oldalnyi teljesítést mutatott be, amit szerinte „nem vettek észre az átvilágítók”, és hangsúlyozta: alaptalanul rágalmazták a családját, feleségét.

Most arról számolt be a képviselő, hogy

„ma pert nyertünk a bíróságon a pécsi baloldali hazugsággyárral szemben! Márciusban a kampány finisében maffiamódszerekkel megrágalmazták Péterffy Attila pécsi polgármester ‘átvilágító’ ‘tanácsadói’ a feleségemet egy ügyben, melyben bizonyítékokat semmisíthetett meg a városi PécsMa.hu propaganda orgánumot fenntartó cég”

– közölte a pécsi országgyűlési képviselő. Hoppál a közösségi oldalán azt írta még, hogy „az ügyben először április 3-án győztek, mert a pécsi és baranyai választópolgárok nem ültek fel a baloldal hazugságainak, és újra őt választották képviselőjüknek”.

„Ma megszületett a második győzelem, mert a Fővárosi Törvényszék helyt adott személyi jogsértés tárgyában a feljelentésünknek, és elmarasztalta a hazugság terjesztőit”

– írta Hoppál Péter. Hozzátette: „Jön a következő csata, ahol már rágalmazás bűntette lesz a tét. Péterffy Attila pécsi baloldali hazugságkampánya csúnyán megbukott! Megmondtam! Megvédem a családomat!”

Kapcsolódó cikkünk a témában: