Címlap Közélet Új helyszínen...

Új helyszínen lesz, de mindenképpen megtartják a „Szivárványos Napot” Pécsett, a 3. Pécs Pride előtt pár héttel!

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Visszavonulót fújhatott az önkormányzat, a Szabadkikötő pedig mentette a helyzetet.

Elsőként írta meg a Pécs Aktuál, hogy a 3. Pécs Pride előtt úgynevezett Szivárványos Napot is tartanak majd Pécsett LMBTQ+ programokkal, az önkormányzati Civil Közösségek Házában.

Hamar kiderült, hogy egészen kicsi gyerekeket is várnak az eseményre, ahol egyebek mellett Dragqueen ruhakölteményeket is tervezgetnek majd, emiatt viszont komolyan kiakadt Kővári János, az Összefogás Pécsért önkormányzati képviselője, aki azt mondta, a tervezett program egyértelműen megsérti a gyermekvédelmi törvényt. (Kővári után a Mi hazánk jelezte, feljelentik a szervezőket – a szerk.)

Kővári ezért felszólította Péterffy Attila polgármestert, hogy „mint a város első embere, és nem mellesleg a Civil Közösségek Háza tulajdonosa és legnagyobb támogatója, szerezzen érvényt a törvénynek, és ne engedje meg, hogy egy tévúton járó szexuális kisebbség tehesse rá a kezét a pécsi gyerekekre és formálhassa, befolyásolhassa őket.”

A részleteket ebben a cikkünkben mutattuk be:


Bár sem lapunk kérdéseire, sem Kővári János nyilvános felszólítására nem reagált Pécs polgármestere, a Civil Közösségek Háza hirtelen mégis meggondolta magát, és lemondták a programot.

A Szivárványos Nap szervezői azt közölték, hogy „a szervezőktől független okok miatt az esemény egy másik helyszínen kerül megrendezésre. Bár az Esze Tamás utca 5-ben nem fogunk találkozni, de a Szivárványos Napon igen! (…) 12 nap múlva pedig már együtt ünnepelhetünk egy nyitottabb, szabadabb és boldogabb Magyarországot!” – írták. Végül új helyszínt is találtak, a Szabadkikötőt; pontosabban a hely találta meg a szervezőket és ajánlották fel a kocsmát helyszínnek.

A kép kattintásra nagyítható!

Kővári János most úgy nyilatkozott, hogy „azt kéri a továbbiakban a szervezőktől, hogy gyermekek számára ezután se szervezzenek ilyen rendezvényt”.

„Az elfogadás nem a szexuális magamutogatás révén alakul ki, hanem azokban a személyes kapcsolatokban, amire mindenkinek lehetősége van Magyarországon. Nem a szexuális életfelfogása adja az ember értékét, hanem cselekedetei a közjó megvalósítása érdekében!”

– magyarázta.

A Mi hazánk baranyai elnöke közölte, ma délelőtt megtették a feljelentést az ügyben, mert álláspontjuk szerint a tervezett esemény továbbra is a gyermekvédelmi törvénybe ütközik.

A Szivárványos Nap hivatalos programja ITT érhető el.