Címlap Baranya Új buszok áll...
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nettó 340 millió forintért vásárolt négy új Volvo autóbusszal fiatalodott a Volánbusz Baranya vármegyei járműállománya – tájékoztatott a Volánbusz.

A nagy befogadóképességű, hosszított szóló kivitelű Volvo B6SC-8900 típusú buszok Pécs és Mohács, illetve Pécs és Szigetvár között közlekednek majd. (E vonalakon évente csaknem 120 ezren utaznak autóbusszal.)

Az alacsony belépésű, akadálymentes kialakítású buszok légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, USB-töltőpontokkal, valamint fedélzeti kamerarendszerrel is rendelkeznek.

A Volánbusz 2018 óta Baranya vármegyei, csaknem 300 darabos buszállományának egy jelentős részét már lecserélte. Eddig 50 új autóbusz érkezett a flottába, amely május elején tovább frissült újabb négy dízelüzemű, a legkorszerűbb Euro 6e környezetvédelmi besorolású motorral hajtott járművel. A baranyai helyközi buszok átlagéletkora jelenleg 11,8 év. A Volánbusz Baranya vármegyében 170 helyközi és 27 helyi autóbuszvonalon, 497 autóbusz-vezetővel szállítja utasait.

Az új járműveken országbérlettel és a megfelelő vármegyebérletekkel is lehet utazni. Az új bérlettípusok a MÁV applikációban, a MÁV-START és a Volánbusz jegypénztáraiban, a jegyautomatákból, a Volánbusz autóbusz-vezetőinél és a BKK értékesítési csatornáin is megválthatók. A vármegye- és országbérletekről az orszagberlet.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.