Bringával a pécsi belvárosban: Péterffy Attilával

Fontos polgármesteri gesztus jöhet, amire nagyon ritkán volt példa korábban

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Piros betűs nap lehet a hétfő a pécsi bringásoknak. Ez a nap ugyanis tulajdonképpen a pécsi kerékpárosokról fog szólni, és ennek tevékeny részese lesz a pécsi polgármester is. Ezt érdemes gesztusként is értékelni, mert nagyon ritkán volt ilyenre példa korábban, mint amire Péterffy készül.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelt célja, hogy a város kerékpárhálózatát folyamatosan fejlessze – közölte egyértelműen az önkormányzat. Egy TOP-os projektben pedig “új kerékpáros létesítményt alakítottak ki a Maléter Pál úti csomóponttól egészen az Expo Center csomópontig. A szakasz eleje a Maléter Pál út jelzőlámpás csomópontjánál indul és tart az Expo Centerig, ahol a Füzes dűlő projekt keretében megvalósult kerékpáros fejlesztéshez csatlakozik” – magyarázták.

Ennek lesz a bejárása hétfő 13 órakor, ezen ott lesz Péterffy Attila is. Nem ez lesz azonban az egyetlen kerékpáros eseménye a hét első napján.

Piros betűs nap lehet a hétfő a pécsi bringásoknak

Fórumot szervezett a Zöld Bringások – Pécs csoport, hogy értékelni lehessen a Ferencesek utcai kerékpáros stopot, vagyis azt, hogy az önkormányzat elterelte (több kevesebb sikerrel) a bringásokat. A csoport adminisztrátora két ismert aktivista: Simon Wintermans, a közismert pécsi holland és Konkoly-Thege Júlia.

Azt szeretnék, hogy az elmúlt hetek tapasztalatainak birtokában elinduljon a társadalmi párbeszéd. “Működik ez így? Lehet másképp? A Király utcával mi legyen? Tele vagyunk kérdésekkel és persze véleményt is mondunk, ahogyan Te is megteheted!” – írják az esemény leírásában, ami hétfő 17 órakor lesz a Reggeliben.

A szervezők közölték, meghívták az összes képviselőt és mindenkit, aki csak eszükbe jutott és köze lehet a belvárosi forgalom tervezéséhez, a döntésekhez, vagy “akár a kerékpárosok jó útra térítéséhez”.

Péterffy Attila már jelezte, hogy elmegy a fórumra, ami több mint örvendetes, így talán első kézből tudnak majd tájékozódni mindazok, akiket érdekel a pécsi kerékpározás jelene és jövője is.

Kifejezetten pozitív elem, hogy maga a polgármester vesz részt ezen az eseményen, és nem a jól bevált módszert alkalmazva inkább maga helyet elküld valakit, többnyire irodistákat.

Ezt érdemes gesztusként is értékelni, mert nagyon ritkán volt erre példa korábban.

Előző sztori

Javában tart már a 2021-es felsőoktatási keresztféléves felvételi eljárás

Következő sztori

“Csodakert” lesz a Püspöki Kincstárban