Címlap Közlekedés Előre szólunk...

Előre szólunk: káosz lesz az egyik legforgalmasabb pécsi körforgalomnál!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tettye Forrásház tájékoztatása szerint a Keszüi út–Megyeri út–Nagy Imre úti kereszteződés alatti, Kertváros ivóvizét biztosító fő vízhálózati csomópont átépítése után új burkolatot kap a körforgalom két ága, a munkálatok idejére két hétig lezárják a körforgalom keleti behajtóját és északi kihajtóját.

A társaság az év elején cserélte ki a többször meghibásodott vezetéket, a városrészt ellátó fővezeték így már kikerüli a körforgalmat. Annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb fennakadást okozzon a közlekedésben, a szolgáltató – az aszfaltüzemek újraindulásával – a húsvéti ünnepek, a ballagási és érettségi időszak utánra időzítette az út végleges helyreállítási munkálatait. A helyreállítás során nemcsak aszfaltoznak, újraépítik a korábbi meghibásodással érintett útpályát, valamint rendezik a szegélyeket is.

A szükséges lezárást kihasználva a szakemberek tervezetten tovább haladnak a kapcsolódó vezeték felújításával, és egy másik csomópontot is kiváltanak a keleti (Keszüi úti ágak) közelében, hogy növeljék a szolgáltatás biztonságát – ez azonban nem befolyásolja a lezárás időtartamát.

A helyreállítási munkákhoz május 9-én 8.00 órától lezárják a körforgalom Keszüi úti behajtóját és Megyeri úti kihajtóját. Az eredeti forgalmi rend a tervek szerint május 22-én, vasárnap reggel áll vissza a kereszteződésben.

Terelőútvonal:
• Nagy Imre út–Keszüi út–Táncsics Mihály út– Móra Ferenc utca–Megyeri út
• Maléter Pál út–57-es út–Vásártér utca–Megyeri út

Fontos tudnivaló még, hogy a munkálatok idejére ideiglenes forgalmirend-változás lép életbe:
A lakó-pihenő övezetbe tartozó Lőtér, Bogár és Berzsenyi Dániel utcákba a munkálatok alatt déli irányból, a Keszüi útról tilos lesz a behajtás. A lezárás idején a Pécs Plaza csomópontjában a megnövekedett kelet-nyugati, illetve nyugat-keleti irányú forgalom elősegítése érdekében módosított jelzőlámpa-program üzemel.

Szintén a munkálatokkal összefüggésben a 3-as, 103-as és 973-as jelzésű járatok Kertváros irányú, Bogár utca elnevezésű megállóját keleti irányba 60 méterrel áthelyezték. A közösségi közlekedést érintő további változások a Tüke Busz Zrt. honlapján érhetők el.