Címlap Közlekedés Nagy lesz a k...

Nagy lesz a kavarodás a pécsi belvárosban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gázszivárgás miatt kezd munkálatokba az E.ON a Mária utcában

Szeptember 27-én gázszivárgás miatt üzemzavar-elhárítási (azaz gázvezeték-javítási) munkálatokba fog az E.ON a Mária u. 20. előtt. Mivel az érintett területen az útburkolatot teljes szélességében felbontják, ezért az alábbi forgalomkorlátozások lépnek életbe:

A Mária utca a Szent Mór és a Kisflórián utca között mindkét irányból zsákutca lesz. Javasolt kerülőút nyugat felől a Szent Mór utca felé, kelet felől a Kisflórián utca felé. (Bár ez utóbbi egy kicsit bajos lesz, lásd alább a Tettye Forrásháznál.)

A munkálatok az autóbusz-közlekedést is érintik, a járatok terelőútvonalon közlekednek:

44-es jelzésű járatok az alábbi terelőútvonalon közlekednek:
A „Papnövelde utca” elnevezésű megálló után a Hunyadi út–Kálvária utca–Ágoston tér útvonalon közlekednek.

Kimaradó megállók: Széchenyi tér, Mária utca/Szent Mór utca, Flórián tér
ideiglenes megállók: István utca, Tettye utca

A munka szeptember 27-én, hétfőn reggel 8-kor kezdődik, és várhatóan október 1-jén 15 óráig lesz szükség a lezárásra. A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.

A Tettye Forrásház is akcióba lendül

A pécsi belvárosban ugyanakkor a Tettye Forrásház is akcióba lendül. Jelenleg hét helyen zajlik korszerűsítés a pécsi víziközmű-hálózaton, a Kisflórián utcában hétfőn kezd rekonstrukcióba a vízszolgáltató, azaz folytatódik a hálózépítés: szeptember 27-én a munkagépek a Kisflórián utcába állnak be, a társaság a következő egy hónapban itt (majd a Szent Mór utcában) korszerűsíti a víziközmű-hálózatot. Hétfőtől a Kisflórián utcát a József utcai kereszteződéstől délre teljes szélességben lezárják, várhatóan október közepéig nem lehet parkolni és autóval közlekedni az utca déli részén.

Ugyanakkor a József utcában az utolsó cső is földbe került, ahol jövő héttől már az új vezetékeken érkezik az ivóvíz és távozik a szennyvíz. Már csak a burkolathelyreállítás van hátra a Szent Mór utca–Megye utca közti szakaszon.

A 260 millió forint értékű beruházásban egy felbontással és helyreállítással az utca teljes hosszában megújult a gáz-, áram-, ivóvíz- és szennyvízhálózat. (Érdekesség: a szűk utcában a munkaárok sokszor mélyebb volt, mint amilyen széles maga az utca.)