Címlap Baleset Száguldoznak ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A BMRFK összesítése szerint Baranya megye útjain augusztus 8. és 14. között összesen 53 baleset történt, amelyből 10 személyi sérüléssel járt, 43 pedig anyagi káros volt. A sérüléses balesetek legfőbb oka a gyorshajtás volt. A balesetek során 12-en könnyebben, míg hárman súlyosan megsérültek.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is részt vettek az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) által augusztus 8-14. között meghirdetett Speed elnevezésű fokozott ellenőrzésben, amelynek célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása volt.

Az akció ideje alatt a Baranya megyei rendőrök összesen 930 esetben intézkedtek sebességtúllépés miatt, amelyből 173 alkalommal meg is állították a szabályszegőket. Közülük 167 fővel szemben bírságot szabtak ki, míg hat sofőr ellen eljárást kezdeményeztek. A többi 757 járművezető esetében megállítás nélkül kezdeményeztek objektív eljárást.