Címlap Koronavírus Tiszta buszok...

Tiszta buszok: 1.5 millió forintot költöttek kézfertőtlenítőkre Pécsett

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tüke Busz Zrt. szakemberei még szeptemberben kezdték el tesztelni érintésmentes, szenzoros kézfertőtlenítő berendezések alkalmazását. Először 10 pécsi helyi járatú autóbuszra helyezték ki. A tesztüzem sikeresnek bizonyult, ezért további 90 autóbuszt láttak el automata kézfertőtlenítő egységgel. 1.5 millió forintból.

Az új készülékek beszerzése már megtörtént, felszerelésük folyamatban van, több mint 95 százalékuk már üzemszerűen működik.

Az utasoknak az első ajtón történő felszállást

követően van lehetőségük arra, hogy kezüket az eszközt használva fertőtlenítsék.

Utasbiztonsági és kényelmi funkciókat is szem előtt tartva a Volvo autóbuszoknál az első ülések közelében lévő kapaszkodókhoz, míg az új e-buszoknál a második ajtónál lévő korlátokra kerültek az érintésmentes kézfertőtlenítők.

Az adagolók feltöltését

a társaság munkatársai napi rendszerességgel ellenőrzik és szükség szerint gondoskodnak az utántöltésről. Az érintésmentes eszközök beszerzésére nagyságrendileg 1.5 millió forintot fordított a Tüke Busz Zrt.

A Tüke Busz Zrt. autóbuszait folyamatosan takaríttatja

Az éjszakai nagyobb fertőtlenítés a padló fertőtlenítőszeres felmosását, a kapaszkodók vírusölő hatású felületfertőtlenítő szerrel való áttörlését tartalmazza. Napközben az autóbuszállomásokon az általános takarítási feladatokon túl az utasok által hozzáférhető felületeket is vegyszeresen fertőtlenítik.