Címlap Közlemény Egyelőre nem ...

Egyelőre nem tudni ki lesz a Janus Pannonius Múzeum következő igazgatója

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eredménytelenül zárult a Janus Pannonius Múzeum igazgatói pályázata, ezért a pécsi önkormányzat új pályázat kiírásáról határozott. A jelenlegi vezető megbízását május végéig hosszabbították meg, addig ő irányítja az intézményt - közölte a pécsi önkormányzat.

A Janus Pannonius Múzeum igazgatójának ötéves megbízása idén január végén járt le. A pozíció betöltésére szeptember végén hirdetett meg pályázatot a pécsi önkormányzat.

A pályázat október végi határidejéig három jelentkező nyújtotta be jelentkezését, mindhárman a múzeum jelenlegi dolgozói. A pályázatokat egy 7 fős szakmai bizottság véleményezte.

Mindhárom jelöltet online térben hallgatta meg a bizottság, amelynek tagjai között a múzeum közalkalmazotti tanácsának elnöke is szavazott. Később derült ki, hogy az ő tisztségét nem újították meg, ezért feltehetően jogosulatlanul vett részt a véleményező bizottság munkájában. Mivel ezzel kérdésessé vált a bírálati folyamat érvényessége, ezért a képviselőtestület a pályázat eredménytelenné nyilvánítását javasolta a polgármesternek, és kezdeményezte új igazgatói pályázat kiírását” – foglalta össze Bognár Szilvia, Pécs kulturális területért felelős alpolgármestere.

Az új pályázat kiírásáról Péterffy Attila polgármester – a járványügyi veszélyhelyzetben ráruházott jogkörével élve – döntött, az intézmény vezetésével átmenetileg a jelenlegi igazgatót bízta meg. Dr. Csornay Boldizsár a döntés értelmében május 31-ig irányítja a múzeumot.

Kiemelt képünk forrása jpm.hu, a Janus Pannonius Múzeum kiállítóhelyén készült a Zsolnay Múzeumban.