Címlap Baranya Öt fiatal fiú...

Öt fiatal fiú dúlta fel a lothárdi templomot

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Többrendbeli rongálás, valamint csoportosan elkövetett garázdaság miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság öt fiatalember ellen, akik a lothárdi templomban rongáltak.

A BMRFK közlése szerint a 15 és 17 év közötti fiúk tavaly június 4-én 22 óra 30 perc és június 5-én 5 óra között bementek a templomba, majd ott több ablakot betörtek, egy feszületet összetörtek, megrongáltak két Szűz Mária-szobrot, és szétdobálták a szertartás során használt ruhákat. (Információink szerint a fiatalok egy buliról hazafelé menet rúgták be a templom ajtaját. A környékbeli településekről érkező fiatalkorúak misebort kerestek a templomban, de mivel nem találtak innivalót, bosszúból feldúlták a templomot.)

A rendőrök előállították a feltételezett elkövetőket, akik tettükkel csaknem egymillió forint kárt okoztak. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

(Borítókép: Facebook)