Címlap Közlekedés Sokadszorra e...

Sokadszorra emeltek vádat a piásan autókázó pécsi sofőr ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség ebben az évben már másodszor emelt vádat eltiltás alatti vezetés miatt egy férfi ellen, aki többszörösen végleges hatályú járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett.

A vádhatóság szerint a vádlott többször volt büntetve közlekedéssel kapcsolatos bűncselekmények miatt, őt a bíróság az elmúlt öt évben négyszer tiltotta el véglegesen a járművezetéstől. Legutóbb október 13-án ítélték szabadságvesztésre ittas járművezetés és eltiltás hatálya alatti vezetés miatt és ismét véglegesen eltiltották a járművezetéstől. A vádlott a szabadságvesztés megkezdésére 2023. január 13-ig halasztást kapott.

A férfi elítélése után, börtönbüntetésének megkezdése előtt, végleges hatályú járművezetéstől eltiltás alatt ismét gépkocsit vezetett Pécsen november 5-én.

Az ügyészség azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság börtönre ítélje a férfit és ismét végleges hatállyal tiltsa el a járművezetéstől.

Mivel a vádlott a bűncselekményt szabadságvesztésre ítélése után követte el úgy, hogy a korábban kiszabott szabadságvesztést még nem hajtották végre, amennyiben őt a bíróság szabadságvesztésre ítéli, nem bocsátható feltételes szabadságra.