Címlap Közlekedés Több évet is ...

Több évet is kaphat a piába szerelmes pécsi sofőr

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség járművezetés eltiltás hatálya alatt és ittas állapotban elkövetett járművezetéssel vádolja azt a férfit, aki 2021 őszén végleges hatályú eltiltás alatt vezette gépkocsiját – közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott többször volt büntetve ittas járművezetés miatt, őt a bíróság 2017-ben és 2019-ben végleges hatállyal eltiltotta a járművezetéstől. A férfi ennek ellenére tavaly november elején gépkocsit vásárolt, amibe néhány nap elteltével már beült és kocsikázni indult – ám a pécsi rendőrök megállították, ellene járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt feljelentést tettek.

A férfi egy hét elteltével előbb piált egy kicsit, majd ismét elindult furikázni, ekkor utast is szállított. Az autót Pécsen ismét megállították a rendőrök, a vádlottnál légalkohol vizsgálatot végeztek, ami bizonyította, hogy alkoholt fogyasztott. A bűnös férfi akár 3 év szabadságvesztést is kaphat.