Címlap Kultúra Íme, ők lenné...

Íme, ők lennének a Zsolnay Kulturális Negyed vezetői

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pontosabban az azt is működtető ZsÖK NKft. vezetői. Négyen pályáztak a pozícióra - sajtóhírek szerint. Mutatjuk, kik ők.

Bár lapunk kérdéseit elegánsan figyelmen kívül hagyta az önkormányzat, több mint egy hét alatt sem sikerült válaszolniuk arra, hogy hányan pályáztak a ZsÖK ügyvezetői pozíciójára, a BAMA úgy tudja, négyen is jelentkeztek a Városházán. A szerencsés befutó októbertől irányíthatja a régió legnagyobb kulturális holdingját.

Bleszity Péter

Amint azt a Pécs Aktuál megírta, pályázott Bleszity Péter, aki jelenleg az önkormányzat kommunikációs cégét vezetheti, és információink szerint korábban őt nézte ki a pozícióra a városvezetés. Erről részletesen ebben a cikkünkben írtunk. Írtunk arról a forgatókönyvről is, miszerint a kommunikációs cég (illetve annak média része) beolvadna a ZsÖK-be, ami, ha megtörténne, akkor a kormány fizetné a városvezetés kommunikációját tulajdonképpen.

Szuhay Márton és Doboviczki Attila

Szuhay Márton

Úgy hírlik, hogy közösen pályázott a pécsi egyetem kommunikációs tanszékének adjunktusa, Doboviczki Attila, és a Szabadkikötő nevű hely létrehozója, Szuhay Márton.

Doboviczky Attila

Doboviczki például három éve a Ludwig Múzeum egyik pécsi témájú kiállításnak társkurátora volt. Több ösztöndíjban is részesült – írja a BAMA. Szuhay Márton a pécsi egyetem kommunikációs tanszékén végzett 2010-ben, a Labor Kísérleti Kultúrtér főződik a nevéhez, illetve az Ozora Fesztivál.

Kiss László

Kiss László is pályázott, ő a balett­intézetben végzett, volt fürdő marketing-vezető, a Pécsi Művészeti Gimnáziumban is oktatott, jelenleg egy fővárosi művészeti gimnáziumban óraadó, de egy évig irányította a fővárosi színház- és filmintézetet.

Az Európa Kulturális Fővárosa programok koordinációját is ellátta egy ideig, de erről lemondott 2008-ban személyét ért támadások miatt és távozott a többi vezetővel.