Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tavalyi IV. Vince Patak Regatta a viharos-esős időjárás miatt maradt el, akkor a szervezők idén május elsejére helyezték át a népszerű papirhajóversenyt, de arra nem számítottak, hogy ez az időpot is meghisúl.

A szervezők a közösségi oldalukon jelentették be, hogy elarad a regatta!

„KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY!

A korábban ősszel meghirdetett, és eltervezett, ezen folyó év 2o24. május 1-re tervezett VINCE-PATAK REGATTA pótlás alkalom sajnos TECHNIKAI OKOK miatt NEM FOG megvalósulni.

Kicsit bővebebben az a helyzet, hogy az a funkció, amit annyira szeretünk a Vince utcában, miszerint, hogy van benne egy mesterséges patakmeder (terminus technicus aka VÁPA) és egy lejtős utca szakasz, az sajnos az elmúlt években nagyon sok bosszúságot okozott a hirtelen esős napokon, és szép lassan felázott és szétesett az utca. Voltak próbálkozások a javításra, toldozásra, foldozásra, de ez nem járt sok sikerrel. Ezért idén nekiállnak felújítani az utcát. Mivel bizonytalan volt, hogy mikor állnak neki, illetve mennyi ideig lesz lezárva az utca (sokáig), kénytelenek voltunk visszavonulót fújni. DE! Június elején (június 8.) jövünk a röpcsinappal töretlenül, (az legalább nem a vince utcában van). És ősszel a gyönyörűen felújított utcában eregethetjük újra együtt a hajókat!

Fel a fejjel, mi sem adjuk föl!

Ahojce!

ps.: aki hallja, adja át, mert nagyon sokan kérdezik, és nagyon jó lenne, ha minél több emberhez eljutna hír!!!

Tavaly szeptemberben már hatodik alkalommal rendezték meg a Vince Patak Regattát, akkor csak az óvodás futamokat tudták lebonyolítani, mert a viharos időjárás miatt el kellett halasztani az eseményt. Ez lett volna idén május elsején, de ennek keresztbe tett az utca felújítása, ami a jelenlegi információnk szerint május 15-én elkezdődik.

A papírhajó versenyről a Pécs Aktuál is többször beszámolt, nézd meg újra az eseményről készült videóinkat!