Címlap Kultúra Komoly kedvez...

Komoly kedvezmény jár DK-párttagságért az egyik színházban!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Akár 30 százalékkal olcsóbban nézhetik a darabokat a Demokratikus Koalíció tagjai. Mégsem tolonganak!

„November végéig kedvezményesen – akár 30 százalékkal olcsóbban – vásárolhatsz jegyet Budapest egyik legjobb színházába, a Katona József Színházba!”

– idézte a Színház.online a Magyar Nemzet egy, a Gyurcsány-párt tagjainak szánt levélből.

Az esettel kapcsolatban Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója úgy fogalmazott: „Nagyon rossz irány és megengedhetetlen, amit a Katona József Színház tett azzal, hogy kedvezményeket ajánlott fel a Demokratikus Koalíció tagjainak” – szögezte le a direktor, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke.Vidnyánszky szerint kedvezményt csak nehezebb sorsúaknak, bármilyen nehézséggel élő társadalmi csoportnak ajánlhat fel egy felelős színház – írja a Magyar Nemzet.

„Nem tudom, mi lehet ennek a háttere, hogy miért adott volna kedvezményeket a Katona József színház a Demokratikus Koalíciónak”

– állapította meg Jordán Tamás Kossuth-díjas színész, a Szombathelyi Weöres Sándor Színház alapítója és örökös tagja.

A Magyar Nemzet megkereste a színházat a Gyurcsányéknak juttatott kedvezményekről, akik válaszoltak is.

Elismerték, hogy a DK-tagoknak kedvezményt biztosítanak az előadások jegyáraiból, közlésük szerint 28 ilyen jegy lelt gazdára november 21. és november 25. között. A fővárosi fenntartású intézmény sajtóosztálya ugyanakkor a Magyar Nemzet kérdéseire küldött válaszában tagadta, hogy pártszimpátia alapján osztogatnák a kedvezményeket, ezt pedig arra hivatkozva igyekeztek alátámasztani, hogy számos más intézménynek is – köztük a keresztény egyháznak, a MOL-nak, a Magyar Tudományos Akadémiának, valamint a Mathias Corvinus Collegiumnak – rendszeresen ajánlanak fel jegyeket.