Címlap Napi Komment „A rend...

„A rendőr, a katona nem ellenség, azért van, hogy megvédjen.”

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Annyi posztot olvasni arról, hogy micsoda dolog az, hogy a TEK, meg a katonák kivonultak az utcára felfegyverkezve, meg hogy nem így lehet legyőzni a vírust.

Akkor megfogalmazom a saját meglátasom ezzel kapcsolatban.

A rendőrnek van fegyvere és szolgálatban ez nála kell, hogy legyen. A TEK-nél szolgálatot teljesítő emberek is rendőrök, ergo teljesen természetes, hogy feladatteljesítés során fegyver van náluk. Az, hogy nagyobb tűzerejű fegyverekkel rendelkeznek meg azért van, mert alapvetően nem közrendvédelmi feladatra vannak képezve.

A katonának szintén van fegyvere és a rászabott feladat alapján a parancsnoka meghatározza azt, hogy azt fel kell-e vennie, vagy sem. Tehát ebben sincs semmi.

A jelenlegi jogrendben a korlatozásokkal olyan feladatot kaptak, amelyhez szükséges a nagyobb letszámú rendvédelmi erők jelenlete a közterületeken. Ha ez nem lenne, akkor gyorsan eljöhetne a bűnözés aranykora. Gyengén, vagy sehogy sem védett üzletek, boltok tömkelege válhatna célpontá, ahogy mi, hetköznapi polgárok is.

A karantén időszakban mért családon belüli erőszak is megugrott, így ennek visszaszorítására is plusz erőket kell bevonni. Biztos vagyok abban, hogy ez megnyugtatja azokat, akik sajnálatos módon, de kitettek ennek a veszélyforrásnak.

Annyit kérek, hogy ne állj neki vitatkozni ezzel, csak gondolkozz el rajta.

Az átlag, becsületes, szabálykövető emberben az ilyesmi nem okoz félelmet, inkább azt látja, hogy biztonságban van. A rendőr, a katona nem ellenség, azért van, hogy megvédjen.”

(Ez a Napi Komment innen van!)

Előzmények:

A rovatban megjelenő vélemények nem a szerkesztőség tartalmai, és nem feltétlenül tükrözik a Pécs Aktuál szerkesztőségi álláspontját semCsak arra törekszünk, hogy több véleményt, álláspontot is bemutassunk egy-egy témában azért, hogy az olvasók minél több nézőpontot megismerhessenek és szabadon eldönthessék, melyikkel értenek egyet leginkább!