Címlap Közélet 130 millióból...

130 millióból zajlik az ellenzéki előválasztás

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Országos Előválasztási Bizottság kemény ártárgyalások és hosszas, gondos tervezést követően összeállította Magyarország első országos előválasztásának költségvetését – közölte közös közleményben az előválasztást szervező hat párt. Szerintük a lehető legalacsonyabb áron elérhető lehető legnagyobb választási részvételt lebonyolító megoldásra törekedtek.

800 településen lehet majd személyesen szavazni

Az előválasztáson körülbelül 800 településen lehet majd személyesen szavazni és az aHanggal létrejött együttműködésnek köszönhetően a világ bármely pontjáról online is. A választást kizárólag önkéntes munkaerővel bonyolítják le a pártok, az eszközök zömét pedig saját eszköztárukból biztosítják.

A nagyjából 2500 szavazási sátornap gördülékeny lebonyolításához olyan eszközök beszerzésére is szükség volt, amelyek nem állnak a pártok rendelkezésére. Többek között 400 sátrat, 800 tabletet, 500 asztalt, 1200 széket és több millió szavazólapot szerzett be a hat lebonyolító párt.

Az előválasztás teljes költségvetése körülbelül 130 millió forint lesz, de a rendelkezésre álló összeg az adománygyűjtés sikerétől függően növekedhet. A jelenlegi költségvetést a pártok hasonló arányban biztosítják, amely kiegészül azzal az 1,7 millió forinttal, amit az előválasztás megvalósítására adományoztak eddig a magyar állampolgárok.

(Borítókép: Mandiner)