Címlap Politika A „váll...

A „vállalhatatlan” buszmenetrend miatt indít aláírásgyűjtést az ÖPE Pécsen!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Aláírásgyűjtésbe kezd az Összefogás Pécsért Egyesület annak érdekében, hogy

a Tüke Busz állítsa vissza a menetrendet legalább a júniusi állapotra.

Állításuk szerint százszámra kapják ugyanis a lakossági panaszokat amiatt, mert „vállalhatatlan” lett a buszmenetrend, annyira megritkította a járatokat az önkormányzati cég, hogy emiatt nagyon nehéz pontosan és időben közlekedni a városban.

– Tisztában vagyunk a cég rendkívül nehéz anyagi helyzetével, amibe az új város- és cégvezetés lavírozta a Tüke Busz Zrt.-t; mégis úgy számoltunk, elő lehet teremteni azt a közel 100-150 millió forintos forrást, amennyibe a menetrend visszaállítása kerülne – mondta Berényi Zoltán. Az ÖPE önkormányzati képviselője szerint

„a városvezetés legalább 500 millió forintot tapsolt el idén szükségtelen kiadásokra, például tanácsadókra, jutalmakra, prémiumokra, ebből a pénzből akár a közösségi közlekedésre és egy utasbarát menetrendre is költhettek volna”

– magyarázták a Konzumnál tartott sajtótájékoztatón.

Kővári János és Berényi Zoltán önkormányzati képvuselők sajtótájékoztatója

Az ÖPE arra kéri a pécsieket, aki elégedetlen a mostani buszmenetrenddel, az írja alá az elektronikus petíciót,

amely a peticiok.com oldalon elérhető.

A buszmenetrendet érintő javaslataikat hivatalosan is a Közgyűlés elé tárják majd a jövő kedden; hogy ennek kellő súlya legyen, azt szeretnék, ha addig minél több pécsi aláírná a petíciót – hangsúlyozták.