Címlap Politika Az ATV-ben pa...

Az ATV-ben panaszkodott a pécsi polgármester

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tegnap a közösségi oldalán „kiálltotta a pusztába bánatát”, majd este a televízióban is megismételte ugyanezeket. Péterffy gondja az, hogy hiába kért információt arról, hogy hány koronavírus fertőzött van a városban, nem kapott hivatalos információt.

A Belügyminisztériumot nem kérdezte, de a Baranya Megyei Védelmi Bizottságot és a Kormányhivatalt igen, tőlük viszont egy kormányrendeletre hivatkozva nem tudta meg, mennyi igazolt beteg van Pécsen – mondta az ATV-ben a pécsi polgármester.

Péterffy Attila azért szeretné tudni, hogy hány beteg van Pécsett, mert szerinte ez nélkülözhetetlen információ a városirányításban.

– Egyre több pécsi kérdezi, hogy miért titkolózom, miért nem beszélek arról, hogy hány pécsi betegedett meg. Úgy kell döntéseket hoznom, hogy nincsenek hivatalos információim. Hallomások alapján kell intézményi bezárásokról, menetrend ritkításokról, vagy szolgáltatások részleges leállításáról döntenem. Az információhiány viszont őrületes hibákat tud okozni – magyarázta a műsorban a polgármester, aki szerint „Pécs egyedül van”.

Van kijárási tilalom, csak nem így nevezik

Péterffy Attila elismerte ugyanakkor, hogy a Belügyminisztériumnak nem jelezte ezt a problémáját, pedig napi kapcsolatban van a tárcával a járvány miatt.

Azt sem fejtette ki részleteiben, hogy miért kellene pontosan tudnia, hogy hány beteg van, különösen úgy, hogy az országos tisztifőorvos egy hete hangsúlyozza, hogy mindenhol vannak megbetegedések, és erre is kell készülni mindenhol. Vagyis annak tudatában kell döntéseket hozni, hogy a járvány m.i.n.d.e.n.k.i.t érint.

Kijárási tilalomról sem dönthet a polgármester – állította Péterffy Attila tegnapi facebookos bejelentkezésében, de például Tamásiban van kijárási tilalom, csak nem így nevezik.

Ott akár 150 ezer forintra is megbírságolhatják azokat, akik megszegik a közterületen tartózkodás új szabályait.