Címlap Politika Bejelentette ...

Bejelentette stábját Novák Katalin, aki holnaptól köztársasági elnök

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Holnap átveszem Magyarország köztársasági elnöki tisztségét. A felelősségteljes és megtisztelő feladat ellátásában elsősorban Ekler Gergely hivatalvezetőre és Schanda Tamás kabinetfőnökre támaszkodom majd”

– közölte Novák Katalin.

Facebook posztjában azt is írta: diplomáciai kérdésekben Altusz Kristóf, protokollfőnökként Manno István segíti a munkáját.

„A köztársasági elnöki kommunikációért Volf-Nagy Tünde felel.Főhadsegédként Kun Szabó István vezérőrnagyra, az alkotmányosság és a jog területén dr. Módos Mátyásra számítok. A Sándor-palota tervezésért és elemzésért felelős vezetőjeként Király András dolgozik majd. A gazdasági igazgatóságot Kreutzer Richárd, az elnöki titkárságot Vicze Katalin irányítja” – tette hozá.

Azt is leszögezte, hogy „az új kollégák mellett természetesen számít a Sándor-palota korábbi munkatársainak tapasztalatára is”.

Ugyan hivatalosan holnap lép hivatalba az új köztársasági elnök, de az ünnepélyes beiktatási ünnepség szombaton, május 14-én lesz: a Kálvin téri református templomban tartott ökumenikus istentisztelettel kezdődik, majd a Kossuth téren folytatódik.

„Délután megnyitom a Sándor-palota kapuit. Mindenkit szeretettel várok!”

– zárta posztját Novák Katalin.