Címlap Politika Egy hónapja í...

Egy hónapja írtunk róla, most megtörtént: már nem Kunszt Márta a DK frakcióvezetője

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eltelt egy év, átadtam a stafétabotot. A Mindenki Pécsért-DK frakcióvezetőjének Zag Gábort választottuk a mai frakcióülésen

közölte Kunszt Márta, a DK pécsi elnöke pár perccel ezelőtt, nem sokkal a DK frakcióülése után.

Kunszt Márta mellett Zag Gábor

Egy hónapja írtuk meg, hogy „valamire készülnek” a pécsi DK-ban, puccs sem volt kizárható akkor Kunszt Márta ellen. Gyurcsány Ferenc akkori pécsi látogatását is ennek az ügynek tudták be forrásaink.

Akkori információink szerint

puccsot próbáltak meg előkészíteni Kunszt ellen az elmúlt hónapokban magas és fontos pozícióban lévő pécsi DK-sok. Az oka ennek az, hogy sokuk szerint fiatalabb, lendületesebb városi elnökre lenne szüksége a pártnak; és ez az egyre gyarapodó fiatal szimpatizánsok miatt is fontos lenne.

Mindezek mellett többen zokon vették azt is, hogy Kunszt látványosan kihátrált a közkedvelt Bognár Szilvia mögül, vagy legalábbis nem védte meg nyíltan és hangosan, amikor többször is konfliktusba keveredett Péterffy Attilával, illetve az MSZP erős embereivel.

Most pedig konkrét jogköröket csatolt el tőle Péterffy Attila azzal, hogy kinevezte a harmadik alpolgármesterét. Bognár Szilvia napok óta eltűnt a sajtóból is, saját véleménnyel nem szólalt meg!

Lapunk úgy tudja – írtuk egy hónapja, hogy Zag Gábor jelentkezett be Kunszt helyére, de ezt nem tudtuk megerősíttetni, akkor Kunszt Márta is azt mondta nekünk, nem tud ilyen tervről.

Nem elnök, hanem „csak” frakcióvezető lett Zag

Kunszt Márta tehát azt mondja, ő maga adta át a stafétát, és nem pécsi elnököt cserélt – egyelőre – a párt, hanem csak frakcióvezetőt.

Az mindenesetre furcsa, hogy 2 nappal Nyőgéri Lajos kurta-furcsa kinevezése után történt meg a csere ezen a fontos poszton.

Mint megírtuk, a DK nem támogatta a harmadik alpolgármester kinevezését, ezt Kunszt Márta maga árulta el a Pécs Aktuálnak, amelyet aztán közleményben is megerősítettek.