Friderika

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hárman is polgármesterek akarnak lenni Mohácson

Eddig három jelöltet vettek nyilvántartásba Mohácson, akik polgármesterek szeretnének lenni - a választás.hu adatai szerint. Szeptember 27-én lesz majd időközi választás a városban, miután a jobboldali többségű testület azonnal feloszlatta magát, amint erre lehetőségük volt.  

A Mi Hazánk Mozgalom (Bernáth Csilla), a Fidesz-KDNP (Pávkovics Gábor) és a VAN, vagyis a Változást Akarók Nemzedéke (Csorbai Ferenc) állított polgármester-jelöltet. Őket nyilvántartásba is vette a Választási Iroda.

A VAN egy friss szervezet, amelyet az a Szigeti József vezet papíron, akit Csorbai Ferenc maga mellé kért fel alpolgármesternek korábban, de nem sikerült az akció, mivel a jobboldal megfúrta. Az biztos, hogy ez az egyesület fogja össze a kormányellenes jelölteket és politikusi aspiránsokat. Pont úgy nagyjából, ahogy Pécsen is Mellár Tamás egyesületének árnyékában indultak az ellenzéki pártok jelöltjei.

Mohácson egy polgármestert, 8 egyéni képviselőt és 3 kompenzációs listás képviselőt kell majd választani szeptember 27-én az időközi választáson. Ezt azután írták ki, hogy a jobboldali testület feloszlatta önmagát, mivel Csorbai Ferenc polgármester nem volt hajlandó lemondani. Annak ellenére sem, hogy Szekó József hirtelen halálával nem éppen méltányos győzelmet aratott (ellenjelölt nélkül). Ez a szavazatok számán is látszott, hiszen a legtöbben, tiltakozásuk jeléül érvénytelenül voksoltak.

A Momentum a napokban közleményben is megerősítette: nem támogatják az őszi időközi választáson Csorbait. Ennek egyik oka az – közölték, hogy

olyan tapasztalatok érték a helyi szervezet tagjait a jelenlegi polgármester és egyes bizalmi embereinek részéről, valamint olyan feltételeket támasztottak az esetleges választási együttműködés kapcsán, amelynek következtében a Momentum mohácsi tagsága nem tudja támogatni Csorbai Ferencet az időközi választáson.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Motorozásra született ez a kutya!

Következő sztori

A cukorbetegségből az önellátó életmódig meg sem állt a pécsi paradicsomtermesztő

Legutóbbiak innen: Politika

bool(false)