Címlap Politika Megszűnt a Fi...

Megszűnt a Fidesz kétharmados többsége?

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Motorbalesetben meghalt egy fideszes országgyűlési képviselő ma délelőtt; a Fidesz kétharmados parlamenti többségéhez azonban 133 képviselő kell. Most már csak 132-en vannak a KDNP-vel együtt. Viszont maradt egy "esély" még. 

„Ma reggel egy tragikus balesetben életét vesztette Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője. Képviselőtársunkat a frakció saját halottjának tekinti, és osztozik a család fájdalmában” – írta a Fidesz-frakció sajtóosztálya.

Koncz Ferenc haláláról Orbán Viktor miniszterelnök is megemlékezett a Facebook-oldalán. A közös képük fölé azt írta: „Drága Barátom, Isten Veled.” – írja az Index.

Koncz Ferenc halálával papíron megszűnt a Fidesz kétharmados parlamenti többsége, amihez 133 képviselő kell, a Fidesz–KDNP-nek most 132 van.

A Borsod megyei választókerületben időközi választást kell tartani.

Egyébként elvileg, ha a német kissebbségi képviselő is úgy akarja, akkor azzal megmarad a jobboldal kétharmada a Parlamentben ezek után is.

(via Index.hu)