Címlap Politika Pártaktivistá...

Pártaktivistákkal töltik fel a(z elvileg) független választási bizottságokat Pécsett is!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A BENNFENTES szerint az elmúlt hetekben a baloldali ellenzék és Márki-Zay Péter is több alkalommal célozgatott arra bizonyítékok nélkül, hogy tömeges választási csalásokra készül a nagyobbik kormánypárt, ehhez képest viszont a portál  az elmúlt napokban kiszúrt egy különös mintázatot: a 2019-ben ellenzéki vezetés alá került önkormányzatok sorra hívják vissza a törvény által biztosítottan független, önkormányzatok által kijelölt választókerületi bizottságokból annak köztiszteletnek örvendő tagjait, és baloldali aktivistákkal, pártemberekkel, egykori baloldali polgármesterekkel, képviselőkkel töltenek fel egy törvényileg is függetlenként meghatározott bizottságot.

A lap szerint több városban – így Pécsen is – ugyanaz történt: az utóbbi hetekben leváltották az eddigi bizottsági tagokat, és baloldali pártembereket ültettek a helyükre. A cseréknek azért van jelentősége, mert ha a bizottság elé kerül egy súlyos, választási csalásra utaló beadvány vagy panasz, akkor a baloldal által uralt többség egyszerű szavazattöbbséggel leseperheti az észrevételeket vagy a panaszokat.

A portál felteszi a költői kérdést: tömeges választási csalásra készül a baloldal?

A BENNFENTES cikke szerint Pécsen a következő történt: a pécsi önkormányzattól zárt ülésen tárgyalt és fogadott el egy előterjesztést, amelyből kiderül, hogy Baranya 1-es országgyűlési választókerületében a bizottség 5:1 arányban balra húz, Baranya 2.-ben pedig szintén kényelmes baloldali többsége lesz a baloldalnak – egy elvileg független bizottságban.

Baranya 1. választási bizottságát DK-s és LMBTQ-aktivistákkal (az első vidéki Pride vezérszónokával), a 2-est pedig olyan tagokkal sikerült feltölteni, akik közül az egyik felesége baloldali önkormányzati képviselő Komlón, és az ellenzéki (DK-s) Szakács László kampányaktivistája.

Pálné Dr. Kovács Ilonáról, a tavalyi pécsi Pride egyik szervezőjéről (és magáról a felvonulásról) szóló (egyik) anyagunk alább olvasható: