Címlap Politika Kormány vs. E...

Kormány vs. Ellenzék nyílt viták jönnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mégpedig nem is akármilyenek a Tranzit-on. Az esemény csütörtökön kezdődik és minden vitát élőben lehet majd követni a közösségi oldalon is. Pénteken Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond. A közéleti évadnyitó rendezvényen számos miniszter és államtitkár is részt vesz ellenzéki politikusokkal vitatkozva szakterületük kérdéseiről - írja a Magyar Nemzet.

A Tranziton idén számos érdekesnek ígérkező előadásra és politikai vitára kerül majd sor – mindent élőben lehet majd követni a Facebookon vagy a HírTV-n. A rendezvényt 2020. augusztus 27-30. (csütörtök-vasárnap) között szervezik meg a Hotel Club Tihanyban.

Pénteken Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár vitázik majd Fekete-Győr Andrással, a Momentum Mozgalom elnökével család- és népesedésügyi kérdésekről. Ezt követően pedig Magyarország eredményeiről beszélget Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a szintén momentumos Hajnal Miklóssal. A pénteki napot Szijjártó Péter és Mesterházy Attila, a Magyar Szocialist Párt (MSZP) képviselőjének fellépése zárja, akik a magyar külkapcsolatok irányairól vitatkoznak majd.

Szombaton Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások minisztériumának parlamenti államtitkára, és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő vitázik majd népjóléti kérdésekről, utánuk pedig Varga Judit igazságügyi miniszter és Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő beszélget a Magyarországot érintő Brüsszeli vitákról. Ez utóbbi az, amit Hoppál Péter nagyon nem tartott jó ötletnek, és ezt meg is írta nyilvánosan a miniszternek.

A nap záró csörtéje a Merre tovább? – Nemzeti vagy nemzetközi Európa? címmel Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke között zajlik majd.

Orbán Viktor is felszólal majd, aki várhatóan arról fog beszélni, hogy milyen Magyarországot szeretne látni a XXI. században, és a Tranzit közössége hogyan tud segíteni abban, hogy hazánk a század nyertese legyen – árulta el a lapnak Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.