Címlap Politika Lemondott a s...

Lemondott a szegedi Fidesz elnöke, aki minden választáson kikapott, amin elindult

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egykor ismert kézilabdázó, Bartók Csaba lemondott a Fidesz Csongrád-Csanád vármegyei 1-es országgyűlési választókerületi elnöki posztjáról, melyet Orbán Viktor elfogadott. A poszt betöltéséről a szövetség elnöke a későbbiekben dönt – írja a SzegedMa.hu.

Bartók Csaba a Fidesz Szegedi Alapszervezetének elnöki posztjáról is lemondott, utódjáról a Fidesz szegedi alapszervezete soron következő tisztújító közgyűlésén határoz – közölte a lappal a szegedi Fidesz.

Bartók Csaba 2018-ban tűnt fel a párt színeiben, ahol kikapott az országgyűlési képviselő-jelölti versenyben az 1-es választókerületben az MSZP-s Szabó Sándortól. Nem adta fel, 2022-ben újra próbálkozott, de akkor is alul maradt Szabóval szemben, míg Szeged 2-es választókerületét viszont a fideszes támogatással induló – korábban önkormányzati képviselő – Mihálffy Bélának sikerült behúznia. Sőt, az önkormányzati képviselői helyére kiírt időköziben is a Fidesz jelöltjének szavaztak bizalmat a szegediek, Rúzsa Rolandnak.

A Szeged.hu, a város önkormányzati lapja úgy tudja, az 1-es választókerületi posztra az üllési polgármester, Nagy Attila Gyula kerülhet, aki jelenleg a 2-es szegedi választókerület elnöke, a 2-es körzetet pedig Mihálffy Béla kaphatja, aki egyébként is ennek a választókerületnek a parlamenti képviselője.