Címlap Politika Most már tény...

Most már tényleg elindul a jobboldali „Partizán” Köztér néven

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Úgy volt, hogy március végén Reviczky Gábor színművésszel indul a „keresztény, nemzeti-liberális ideológiákat erősítő” YouTube-csatorna, de helyette csak most, Saiiddal indulnak. Később érkezik a fiatalokat megszólítani Szili Katalin és  Németh Szilárd rezsibiztos is - írja a HVG.

Több mint 4 hónap csúszással, március 30-a helyett kedden, augusztus 6-án 19 órakor indul a Gulyás Márton-féle Partizán babérjaira törő, közéleti-politikai fókuszú YouTube-csatorna, amelynek célja a főleg 30 év alatti fiatal, bizonytalan szavazók megszólítása.

A Köztér néven induló YouTube-csatorna – TikTok, Facebook, Instagram támogatással – a NER-kedvenc filmes alkotó, Kurucz Dániel projektje: a Fidelitas volt budapesti elnöke a Köztér egyik fő arca, műsorvezetője és a produkciós cég tulajdonos-ügyvezetője is – írja a HVG.

A start tervei a 17 hetes – meg sem magyarázott – csúszás alatt meg is változtak. Eredetileg az akkoriban 75. születésnapját ünneplő Reviczky Gábor Kossuth-díjas színművésszel nyitottak volna, március közepén fel is vették vele az adást, ám végül a premieradásban nem a közben kissé idejétmúlt szülinapos Reviczky-interjút adják le, hanem újat vettek fel, méghozzá Süveg Márkkal, művésznevén Saiiddal, a rapperrel, aki a 2019-ben felbomlott Akkezdet Phiai formáció egykori tagja.

A HVG úgy tudja,

a projekt csúszásáért biztosan nem a vágást, utómunkát végző szakemberek hiánya okolható, mivel az eredetileg tervezett 28-30 fősnél végül jóval nagyobb létszámmal, információik szerint 40 fős stábbal állt össze a Köztér csapata.

Ez azt jelenti a Pécs Aktuál számításai szerint, hogy amennyiben csak havi átlag 300 ezer forintos díjazással számolunk – ami fővárosi viszonyok között bőven alulkalkulált érték ebben a műfajban, mert például egy televíziós operatőr napi díja olyan 60 ezer forint körül van -, akkor havonta 12 millió forint csak a fizetésekre mehet el, vagyis évente 144 millió.

A HVG értesülései szerint a premieradás főszereplőjén, Saiidon kívül a későbbiekben láthatjuk majd Lil Frakkot, a magyar trapszcéna meghatározó alakját és a rapper Gegét (aka 6363) is. De legalább ilyen erős lesz majd a fiatalokat megszólító politikus lineup is:

  • Németh Szilárd, a Fidesz csepeli helytartója, a kormánypárt alelnöke és országgyűlési képviselője, rezsibiztos és gasztroinfluenszer;
  • Renge Zsolt, a Fidelitas egyik regionális igazgatója, aki tavaly október 23-án kijelentette, az ’56-ban a tetőről tüzelő ÁVO-sokra emlékeztetik a mai balliberális politikusok;
  • Szili Katalin, aki állítása szerint egyik politikai oldal mellett sem “horgonyoz le”, de előbb az MSZMP, majd az MSZP mellett megtette, aztán Orbán Viktor tanácsadója lett és nem régen a KDNP-be is belépett Pécsen

– jegyzi meg a lap.