Eufrozina, Kende

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem indít Szijjártó jachtozása miatt vizsgálatot az Országgyűlés

"Így védik egymást az elvtársak: a Mentelmi bizottság fideszes elnöke lesöpörte az asztalról a Szijjártó Péterrel szemben általam kezdeményezett vagyonnyilatkozat tételi eljárást" - közölte egy Jobbikos képviselő, aki Hargitai teljes levelét közzétette oldalán.

A Karmelita kottájából játszó Hargitai János még a Mentelmi bizottság napirendjére sem veszi az ügyet, pedig a Napnál világosabb, hogy a külügyminiszter adriai jachtozása egy ízzig-vérig korrupciós ügy – véli az országgyűlési képviselő. Stummer János szerint ugyanis “nincs olyan variáció, hogy ne lenne az.

Szerinte, “ha Szijjártó Péter ajándékba kapta az utat, azt a törvény betűje szerint nem fogadhatta volna el.

“Ha Szijjártó Péter fizetett az útért, akkor valószínűleg a vagyonnyilatkozatában nem stimmel valami, mert az alapján egy ilyen luxusutat nem engedhetett volna meg magának. Egy valamirevaló jogállamban nem báboznak sem a főügyésszel, sem a Mentelmi bizottság vezetőjével, aki pedig ilyen ormótlan módon lebukik, mint Szijjártó Péter a nyáron, az másnap beadja a lemondását. De 2020-ban Magyarország nem egy valamirevaló jogállam”

Hirdetés

– írta dühösen Stummer, majd Hargitai János levelét közzétette.

Hargitai azzal utasította el a vagyonnyilatkozati eljárás megindítására tett javaslatot, hogy az a vonatkozó törvénynek nem felelt meg, mert “nem tényállításon, hanem sajtóban megjelent állításokon alapult;

és a képvielő beadványában nem jelölte meg pontosan, hogy Szijjártó Péter vagyonnyilatkozatának pontosan melyik részét kifogásolja.

A teljes indoklás itt olvasható:

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Manökennek szólítják a pécsi edzőt, aki a szülei unszolására állt kamera elé

Következő sztori

Pécsett a belvárosi üzletekben is vizsgálódik a jövő héten a NAV

Legutóbbiak innen: Politika

bool(false)